dinsdag 31 januari 2012

Topper onbeslist

Zo net voor het nieuwe jaar stond de topper tussen de Schuur Merum en Potje Postert op het programma. De schuur wist dat het een lastige avond kon worden aangezien ze in het bekertoernooi al met 8-2 spanky hadden gekregen van Potje Postert.
De voorbereiding van sommige spelers was allesbehalve optimaal te noemen. The Magician had namelijk geen pijlen. Deze waren de week ervoor bij de schuur blijven liggen. Niets aan handje normaliter, aangezien Huub meestal wel alles weet te liggen. Helaas was Huub er niet en stand-in Chris wist het natuurlijk niet. Gelukkig deed der Kaiser nog enige research en wist de pijlen uiteindelijk te vinden achter de bar. De heren van Potje Postert waren verre van compleet dus er lagen kansen voor de schuur.

Teaser mocht, zoals wel vaker dit seizoen, de spits afbijten. Maar Teaser bevindt zich toch weer degelijk in een vormcrisis. Gebrek aan vertrouwen is toch al enkele weken het probleem. Terwijl dit, indien Teaser gewoon zijn pijltjes gooit, geen probleem mag zijn. Daarnaast speelde hij nieteens tegen de sterkste speler van Potje Postert dus je zou verwachten dat dit op voorhand niet kansloos zou zijn. Als je dan uiteindelijk toch met 3-0 van het bord gaat is dit erg pijnlijk.

The Kid mocht als tweede aan de bak. Het was dezelfde tegenstander als in het bekertoernooi. Ik kan me de wedstrijd nog goed herinneren. Ondanks dat the Kid destijds met 3-2 verloor was het een wedstrijd om van te smullen. The Kid liet ook deze partij zien niet onder de indruk te zijn van de speler en zette hem scorend goed onder druk. Deze avond was dit wel voldoende om de winst te pakken. The Kid had zijn revanche en won met 3-1. Belangrijke overwinning.

The Lightning mocht proberen de schuur op een voorsprong te brengen. Hij speelde tegen een "oude bekende" van vooral Teaser. In het verleden heeft teaser namelijk een kleine aanvaring met deze persoon gehad. The Lightning had in deze wedstrijd geen enkel probleem met zijn tegenstander. Dit mede omdat de tegenstander toch ook te kampen heeft met darteritus. The Lightning won met 3-0.

Kaiser mocht proberen er 3-1 van te maken. Maar der Kaiser kwam niet echt in zijn ritme en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Erg jammer, zeker gezien bij het ingooien de scores heel erg goed waren. Toch was der Kaiser niet geheel kansloos. Dit kwam vooral omdat de tegenstander enkele dubbel miste. In de 5e leg kreeg der Kaiser alsnog zijn nekschot en kon teleurgesteld naar zijn teamgenoten terugkeren.

Zoals wel vaker dit seizoen zouden de koppels weer erg belangrijk worden. De reeds bekende koppels werden opgesteld. The Kid/Lightning en Kaiser/Magician. The Kid en The Lightning maakten er een spannende wedstrijd van. Beide koppels wisten dat deze wedstrijd heel erg belangrijk zou zijn voor het verloop van de avond. De wedstrijd was niet heel goed maar wel heel erg spannend. In de 5e leg moest de schuur toch eindelijk zijn meerder erkennen. Jammer, in deze partij lagen zeker kansen voor de schuur.

Kaiser en The Magician mochten proberen de stand gelijk te trekken. The magician bleek deze avond weer volledig bevangen te zijn door het darteritusvirus. Der Kaiser probeerde hem zo goed als mogelijk te coachen en the spirit er in te houden. Maar het mocht niet baten. The magician kon de spreekwoordelijk knop niet omdraaien en speelde een ergerlijke partij. Der Kaiser moest alle zeilen bijzetten om het scorend enigszins bij te houden. Dit lukte wonderbaarlijk waardoor de schuur uitzicht hield op een overwinning. Dit bleek uiteindelijk ook nog te lukken. De schuur won met 3-0.

3-3 everything to play for. De partijen waren niet heel veel gewijzigd. Teaser speelde tegen de tegenstander van The lightning en visa versa. Teaser mocht dus spelen tegen zijn "vriend" van potje Postert. Gelukkig hielden beide heren het dit keer sportief. Teaser wist uiteindelijk met 3-1 te winnen. Ook in deze wedstrijd kon je duidelijk zien dat de tegenstander last had van het darteritusvirus. Teaser maakte hier dankbaar gebruik van en zette de schuur op voorsprong.

The kid mocht weer tegen zijn "oude bekende" spelen. Dit keer wist The Kid scorend niet te overtuigen en maakte zijn spel een wat gehaaste indruk. Je merkt meteen dat dit tegen een speler van een dergelijk kaliber funest is. The Kid moest een pijnlijk 0-3 nederlaag slikken. De stand was weer gelijk.

The Lightning kende in zijn 2e single wederom weer weinig problemen. Hij scoorde goed en wist ook nog een 132 finish te raken. Wederom wist the Lightning met 3-0 te winnen en een punt zeker te stellen.

Der Kaiser mocht revanche nemen voor zijn eerder verloren single. Der kaiser deed het deze wedstrijd scorend een stuk beter. Hij had maar een probleem....zijn tegenstander deed dit ook en alleen nog iets beter. De tegenstander leek iedere beurt wel een triple te raken en zette hiermee veel druk op de wedstrijd. Der Kaiser kon maar een leg een vuist maken en dit was dus lang niet voldoende. De tegenstander eindigde in stijl met een 101 finish.

Potje Postert was de morele winnaar deze avond. Zij waren namelijk met een zwaar gehavend team afgereisd naar de schuur en hadden niet verloren. De schuur had deze wedstrijd moeten winnen om een riante positie in de competitie te behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten