donderdag 12 januari 2012

De schuur laat potentieel doorschemeren

De schuur 1 heeft de 1e bekerwedstrijd met niet al te veel problemen weten te winnen ! Tegenstander was de schuit 1 dat uitkomt in de 3e klasse van de RWDC. Tot voor kort was de schuit 1 een gerenomeerd team dat zelfs kampioen wist te worden in de voormalige hoofdklasse B.  Door veel verloop binnen de vereniging heeft de ploeg in kwaliteit moeten inboeten.

De schuur die over een volledig team kon beschikken had gezien de 2 overwinningen in de competitie heel veel vertrouwen. Het was dit keer ook weer aan de teamcaptain om de meest ideale opstelling te fabriceren. Als 1e mocht Mark weer aan het bord verschijnen. Eerdat hij begon was zijn bijnaam ook al verzonnen. Aangezien Mark de nieuwe verlichting voor de borden heeft gemaakt en ook graag meer licht in het cafe aan heeft....was het natuurlijk uiteindelijk een makkie om iets te verzinnen. Mark "the lightning" Jennenkens.

Het is ook voor ons als team nog even wennen wat Mark aan het bord laat zien. Scorend loopt het goed alleen de dubbels laten hem veelvuldig in de steek. De eerste 2 legs werden dan ook op dubbel 1 beslist. Gelukkigerwijs wel in het voordeel van de schuur. Met een 2-0 voorsprong normaliter niets aan het handje. Maar Mark leek bij deze voorsprong toch niet helemaal zeker van zijn zaak. Mark had een blackout en kon niet terugrekenen tot een outshot. The lightning met een blackout...vanuit het team kwamen gefronste blikken...was de verzonnen bijnaam wel juist ? Tuurlijk is dit de juiste bijnaam....na een kleine hapering won Mark de wedstrijd en zorgde voor de 1 -0 voorsprong.

Teaser mocht als 2e aan de slag. Teaser blijkt het toch lastig te vinden om meteen een goed niveau te tonen. Gaandeweg de partij zie je dat het niveau wel omhoog gaat maar meestal in het dan al te laat. Zeker bij zijn huidige  tegenstander. Het was veruit de sterkste speler van de schuit.  Teaser mocht een paar keer ruiken aan een leg overwinning maar meer zat er zeker niet in.

Kaiser mocht als derde zijn kunsten vertonen. Hij liet meteen merken er geen al te lange partij van te willen maken. De eerste leg eindigde namelijk in een 18-darter met een 113  finish.  Scorend kon hij deze lijn zeker doortrekken maar in de derde leg begon de outshotmachine te haperen. Hij moest dan ook de derde leg inleveren maar wist in de vierde leg orde op zaken te stellen. Goed optreden van der Kaiser.

Aangezien ik vorige week zelf niet aanwezig was en het verslag van onze journalist in SPE nog niet is ingeleverd, was het voor mij spannend hoe The magician zou presteren. Ik had namelijk berichten gehoord dat de darteritus weer had toegeslagen.  En ik moet bekennen dat  het zeker in de 1e parij verre van vlekkeloos verliep voor the Magician. Het was vooral kopschudden en ergeren. Het moet voor the Magician frustrerend zijn om te weten dat je veel beter kunt en de tegenstander eigenlijk makkelijk aan de kant kunt zetten. The Magician heeft spirit en blijft vechten om uiteindelijk zijn niveau te hervinden. Persoonlijk ben ik van mening dat alleen trainen hiervoor de oplossing is. Maar ook karakter hebben is een goede eigenschap...Tommy blijft vechten ook al ging deze partij verloren.

Met een 2-2 tussenstand kwamen de volgende koppels Kaiser/Magician en Kid/Teaser. Of was het toch andersom, Tommy ? Over de dubbel van Tommy en Kaiser kunnen we kort zijn. De schuur had al 10 keer de handdoek geworpen, de schuit weigerde hem op te pakken. 3-2 overwinning voor de schuur mede door 2 goede outshots van The Magician. Ik heb veel meegemaakt in mij "dartcarriere" maar zo'n slechte partij heb ik nog nooit winnend afgesloten.

Kid was tot op het bot geladen aangezien hij de de 1e 4 singles tot krukzitter was veroordeeld. Mede door goed outshot werk van hem werd deze dubbel een formaliteit. Scorend beter en goed op de dubbels. De overwinning was snel in the pocket.

4-2 was de voorsprong en The kid mocht proberen het 5e punt te pakken. The kid was in The Zone...raakte goed de triples en had wederom weinig nodig op de dubbels. Een mooie 17-darter illustreerde zijn goede vorm. The kid wordt volwassen. The kid in deze vorm is voor iedere tegenstander in onze klasse een zware dobber.

Mark mocht hierna de overwinnig voor de schuur gaan binnenhalen. Hij speelde tegen de beste speler van de schuit. Het was een wedstrijd van uitersten. Vele goede scores met goede legs tot gevolg (15 darter voor the lightning) werden gevolgd door legs waar de dubbels niet werden gevonden. Daarnaast was The lightning zich aan het ergeren aan de tegenstander die zeer opzichtig het spel van Mark probeerde te vertragen. Dit alles resulteerde in een onnodig verlies met 3-2. Mark weigerde de hand te schudden van zijn tegenstander....klaarblijkelijk zeer gefrustreerd door diens spel. Dit kwam hem op een reprimande van de teamcaptain te staan.

Het was aan de kaiser om dan toch de overwinning te zorgen. Volgens de statistici deed hij dit met een achtereenvolgende 21, 20 en 21 darter. Geen slecht moyenne in deze klasse. Kortom, de kaiser had de goede vorm te pakken. Solide zorgde hij voor de overwinning.

The magician, die klaarblijkelijk veel vertrouwen had in zijn vooraf spelende teamgenoten, had zichzelf ondanks zijn mindere vorm toch als 4e opgesteld. En we moeten zeggen...het is een vechtbeest. Dit keer was het vastbijten en niet loslaten. Hij zorgde voor de 7-3 overwinning maar zeker ook voor een persoonlijke overwinning. We hopen dat hij hierdoor de darteritus sneller achter zich kan laten.

De schuur laat zien  potentieel een goed team te zijn. In een wedstrijd een 15, 17 en 18 darter gooien heeft dit team zelden gepresteerd. We mogen iets scherper op de dubbels zijn maar in principe zal iedere tegenstander rekening moet houden met dit team.
Volgende week zal er thuis worden gespeeld tegen Biej Geert 2. Bekende tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten