donderdag 12 januari 2012

De schuur blijft winnen !

Ook de derde competitiewedstrijd heeft de schuur winnend kunnen afsluiten. Tegenstander Biej Geert 2 was uitendelijk een maatje te klein voor de ploeg uit Merum. De schuur won met 8-2 maar het was bepaalt geen makkelijke partij. Biej Geert 1 is geen onbekende tegenstander voor de schuur aangezien beide ploegen vorig jaar ook al tegen elkaar speelden. Als was het huidige Biej Geert 2 toen nog Biej Geert 1. Biej Geert beschikt over een bijzonder goede speler Roossen die makkelijk zijn partijtjes kan winnen indien hij in vorm is. De schuur 1 wist dat het grootste gevaar van deze speler kon komen.

The kid mocht van de teamcaptain als eerste van start gaan. The kid deed dit in zijn gebruikelijke makkelijke stijl. Scorend is the Kid dit seizoen heer en meester maar op de checkouts wil hij het spreekwoordelijk nogal eens laten liggen. Zo ook deze partij...The kid maakt het zich soms te moelijk door voor een te "moeilijke" dubbel te gaan terwijl er nog tijd genoeg is om naar een meer voor de hand liggende dubbel toe te werken. Hierdoor werd het uiteindelijk 3-2 voor the kid terwijl het eigenlijk 3-0 had moeten zijn.

Met een 1-0 voorsprong op zak was het Teaser die mocht gooien tegen de "gevreesde" speler Roger Roossen. Niets te verliezen zullen we maar zeggen. En zo ging teaser ook de wedstrijd in. Roossen bleek niet de gebruikelijke vorm te hebben en miste nogal enkele pijlen op de dubbels. Hierdoor werd Teaser getriggerd om zich in de partij vast te bijten. Scorend werd het gaandeweg de partij steeds iets beter en de dubbels waren nog het minste probleem. Teaser won met 3-2...hij won niet alleen de partij maar ook van zichzelf.

2-0 voorsprong, Kaiser aan het bord, normaal niets aan het handje. Maar de Kasier maakte er helemaal niets van. Met 3-0 ging hij kansloos ten onder tegen een zeer solide spelende speler van Biej Geert.

Als 4e kwam The Magician aan het bord. The Lightning was namelijk disciplinair geschorst door de captain wegens zijn "onsportieve" gedrag is de bekerwedstrijd. The Magician begon verrassend sterk aan zijn partij en raakte een behoorlijk aantal triples. De 1-0 stond dan ook al vrij snel op het bord. Hierna wilde the Magician iets te graag dit niveau behouden waardoor het spel er niet beter op werd. Tel hierbij op dat de speler van Biej Geert heel veel triples raakte waarop overduidelijk niet mikte, en je krijgt een latstige partij. Het werd een ware thriller qua spanning. Uiteindelijk moest de laatste leg de beslissing brengen. Helaas voor de sschuur kom Tommy enkele wedstrijddarts niet verzilveren. Het stond 2-2.

De dubbels zouden wederom zeer beslissend kunnen worden. Ik moet bekennen dat de teamcaptain wel heel veel lef heeft bij het maken van de opstelling. Het eerste koppel bestond namelijk uit Tommy (die net een bittere nederlaag had moet slikken) en der Kaiser (die in zijn geheel niet had weten te imponeren in zijn single). Maar zoals Bredero al zei: "het kan verkeren".  Der Kaiser liet eindelijk weer zien dat hij een aardig potje kan darten en nam The Magician mee op sleeptouw. Gaandeweg de partij begon ook the Magician steeds beter te spelen waardoor het eigenlijk geheel onverwacht toch een makkelijke overwinning werd. Der Kaiser liet in deze partij nog een mooie 107 checkout registreren. 3-1 was uiteindelijk de uitslag.

Het tweede koppel bestond uit the lightning en The kid. Ik vermoed dat The Lightning nogal baalde van het feit dat hij de 1e partij niet speelde. Tijd om te laten zien dat the captain het niet bij het juiste eind had. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen maar het was the lightning die op het juiste moment het juiste finish werk liet zien. Hij maakte het verschil in deze wedstrijd aangezien de partijen scorend niet veel voor elkaar onderdeden. Met een 4-2 voorsprong was het lekker de laatste 4 singles ingaan.

Voor de tweede keer deze avond stond de "kraker" Teaser-Roossen op het programma. Met een 1-0 voorsprong vanuit de vorige partij was het tijd voor the Knock-out. Teaser kromde zijn rug en liet eindelijk weer darts zien uit een ver verleden. Geen pijlen meer in de 5 of zelfs in de 12....nee het was iedere keer het eerste pijltje in de 20...en dan volgt de rest vanzelf. Hij was nu niet alleen beter in de checkouts maar was ook scorend beter dan zijn tegenstander. De groep voelde dat er een verrassing in de lucht hing en moedigde Teaser voortdurend aan. Teaser had vleugels gekregen en je voelde dat hij de overwinning ging binnenhalen. Persoonlijk moest ik aan een nummer van Thin Lizzy denken, "the boy is back in town". Teaser won deze avond 2x van Roossen....maar veel belangrijker was dat hij weer het gevoel heeft dat ie toch echt wel een potje kan darten. Chapeau Ties.

Hierna kunnen we constateren dat het grootste verzet bij Biej Geert toch wel gebroken was. Zowel The Lightning, The Kid en der Kaiser wisten hierna vrij eenvoudig hun singles te winnen. Een mooie 8-2 overwinning was het resultaat. Een dag later konden we lezen dat we koploper waren in de tweede klasse. De volgende competitiewedstrijd is tegen Berg 1. Intussen is er ook al geloot voor de tweede bekerronde. We mogen naar potje postert1. Dat wordt een lastig partijtje. Het tweede team is vrijgeloot waardoor zij automatisch al voor de laatste 8 zijn geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten