donderdag 12 januari 2012

De schuur krijgt oorwassing in 2e bekerronde

De schuur 1 is uitgeschakeld in de 2e ronde van de beker. Potje Postert was ditmaal toch een maatje te groot voor de gasten uit Merum. Voor mijn gevoel was dit het beste team dat we tot op dit moment zijn tegengekomen.  De schuur zelf was niet volledig naar Postert kunnen afreizen. The Lightning was namelijk opgeroepen voor een klusje in het altijd pitoreske Middelburg....of was het nu Port Zelande ???? Tommy wordt over een weekje of 20 vader en weet al wat het gaat worden .....Wij ook...heel erg duur en dan rekenen we de parkeerboete er nog niet bij....Goot verhaol Tommy !!! Gelukkig kon Roy Claessen van het tweede team wel van de partij zijn zodat we toch met 5 man sterk aan de wedstrijd konden beginnen.

Teaser mocht de spits afbijten tegen, wat achteraf bleek, de sterkste speler van Potje Postert. Goede scores en bijna 100% checkout was toch iets te gortig voor Teaser. Teaser kon het niveau niet volgen en kon hierdoor geen moment in de wedstrijd komen. 3-0 waren de kille cijfers.

Hierna volgde de moosite partij van de avond met 2 hoofdrolspelers. The Kid gooide een uitmuntende partij. Een 8 tal 100 scores mochten niet baten. The Kid nam een 2-0 voorsprong maar kon het uiteindelijk niet afmaken. Mede dankzij goed finishwerk van de tegenstander (109 checkout). The Kid had 2 wedstrijdpijlen die werden gemist....dit was het enige dat hij "fout" deed in deze wedstrijd. Zoals hij zelf al zei: " het is geen schande zulke partijen te verliezen".

Roy Claessen mocht hierna proberen de tussenstand enigzins weer draaglijk te maken. Roy ging voortvarend van start en nam snel een 1-0 voorsprong. Hierna werd de partij geleidelijk overgenomen door de speler van Potje Postert. Wederom moesten wij constateren dat het finishwerk uitermate degelijk was. Ook deze speler miste bijna niets op de dubbels waardoor Roy niet veel kansen mer kreeg. Helaas was de 3-1 een feit en hierdoor ook een 3-0 achterstand in de wedstrijd.

Der Kaiser, die niet volledig fit aan de westrijd startte, mocht de gifbeker volledig leegdrinken. Hij speelde een zeer wisselvallige wedstrijd tegen de barman van Potje. Maar vooral de dubbels lieten hem in de steek. Hierdoor werd ook deze partij met 3-2 verloren. Met een 4-0 achterstand en in ons achterhoofd het goede spel van de tegenstander, konden we uitkijken naar een mission impossible.

Het eerste koppel werd gevormd door Teaser en The Kid. Zij speelden tegen de beste twee spelers van potje Postert. Ze deden dat niet onverdienstelijk en hadden de 1e leg in hun voordeel beslist. Hierna waren de mannen van Potje toch iets te sterk aan het worden tot aan leg 4. In leg 4 liet het koppel van de schuur toch weer zien aardig te kunnen gooien. Met 2x 140 scores waren ze aardig uitgelopen op de tegenstander en bleven constant hoge scores noteren. Ook toen het niet meer nodig was. De mannen van de schuur presteerden het  2x "kapot" te gooien met een score boven de 80. Potje Postert zat op het vinkentouw en pakte alsnog de 4e leg en dus de overwinning.

Het 2e koppel werd gevormd door het altijd goed spelende koppel Kaiser/Magician....hahahaha. De wedstrijd was niet goed...maar we kunnen 2 dingen stellen. Het koppel Kaiser/ Magician kan maar moeilijk verliezen ook al doen ze nog zo hun best en The Magician gooit in nuchtere toestand 100% checkouts..Er werd met 3-1 gewonnen en dit kwam puur en alleen door de checkouts van The Magician. De twijfelachtige eer was gered.

Met 5-1 op het bord was de opstelling makkelijk. Onze sterkste speler moest beginnen. The Kid moest het opnemen tegen de stekste speler van Potje Poster. Wederom heb ik genoten van het spel van de speler van Potje Postert. The Kid gooide helemaal niet slecht en toch werd hij met 3-0 afgeserveerd. Absoluut geen schande Kid. Deze speler zal in deze vorm en deze klasse weinig partijen verliezen. Later op de avond begreep ik dat deze speler niet altijd aanwezig is aangezien hij onregelmatige diensten werkt.

Als tweede mocht der Kaiser spelen en kon direct revanche nemen op de barman. Der Kaiser deed nu wel wat er van hem verwacht werd. Hij won met 3-0 zijn partij.

Teaser mocht het nu opnemen tegen de 2e sterke speler van Potje. Het zat bepaalt niet mee met de loting Teaser !!! Teaser speelde een alleszins behoorlijke partij maar kwam toch scorend tekort tegen de speler van Potje. Helaas ging ook deze partij voor hem verloren.

Roy mocht hierna ook proberen revanche te nemen op de speler uit de 1e ronde. Helaas voor Roy gooide deze speler nu onbevangen enkele goede scores en werd er wederom weinig gemist op de dubbels. Roy verloor zijn wedstrijd met 3-0.

Na deze nederlaag staat de schuur weer met beide benen op de grond. We kunnen stellen dat de nederlaag wel op een goed moment komt. Je kunt namelijk beter in de Beker verliezen dan in de competitie en we weten nu dat er zeker nog een aantal zeer sterke teams in onze competitie spelen. De pijlen moeten weer op scherp staan. Gelukkig spelen we aanstaand weekend weer thuis (das lang geleden) tegen Trouble down under. De tegenstander doet momenteel zijn naam wel eer aan....ze hebben problemen met winnen en staan onderaan in de competitie.
Tot slot wil ik de mannen van potje feliciteren met hun overwinning maar ook met hun "nieuwe" dartlokatie. Mooie lokatie om te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten