maandag 2 januari 2012

Goede start van nieuwe seizoen

30 september was het dan eindelijk zo ver !! De competitie is weer begonnen ! De RWDC heeft dit jaar voor een andere competitie-opzet gekozen. Er spelen vanaf dit jaar 12 teams in iedere klasse. De schuur merum 1 komt uit in de 2e klasse van de RWDC. Naast veranderingen in de competitie is het team van de schuur ook gewijzigd. Na jaren lang vechten tegen het darteritusvirus heeft Remon "de Meister" Sevriens noodgedwongen toch de pijltjes neer moeten leggen. Als vervanger voor Remon, is Mark Jennekens het team van de schuur komen versterken. Mark heeft tot voor kort deel uit gemaakt van de Post 1 maar dit team is inmiddels opgedoekt. Mark heeft de strenge selectie procedure van de schuur 1 goed doorstaan en mag zich inmiddels een volwaardig speler van de schuur 1 noemen. Enige probleem is een bijnaam voor Mark verzinnen. Suggesties zijn van harte welkom.

Tegenstander in de 1e wedstrijd was de Thooren 1. Thooren 1 bleek grotendeels te bestaan uit spelers van Thooren 2 waartegen de schuur vorig jaar had gespeeld. Maar ook in het team van de Thooren hadden enkele mutaties plaatsgevonden.  De teams van Thooren 1 en de schuur 1 kunnen goed met mekaar overweg dus feitelijk was een leuke avond al verzekerd.

De teamcaptain (ja dit is nog altijd Tommy, ´the magician´ Werson) had besloten dat de kersverse clubkampioen Rens ´The kid´ Dirks de spits mocht afbijten. Tijdens de clubkampioenschappen en tijdens de oefenwedstrijd tegen de post 2 had the Kid laten zien in blakende vorm te verkeren. The Kid won zijn wedstrijd vrij eenvoudig maar had in de laatste 2 legs veel pijlen nodig op de dubbels. Gelukkig kon de speler van de Thooren  hiervan niet profiteren.

Teaser mocht als tweede aan het bord verschijnen. In tegenstelling tot The Kid is de vorm van Teaser volledig weg. Dit leek zich eigenlijk al af te tekenen tijdens de clubkampioenschappen en de oefenwedstrijd tegen de post. Gebrek aan vertrouwen speelt teaser duidelijk parten. We weten allemaal dat hij een aardig pijltje kan gooien. Teaser verloor kansloos....het was scorend gewoonweg niet goed genoeg.

Met een tussenstand van 1-1 was het Roel ´der kaiser´Gorissen die aan de bak moest. Der Kaiser verkeert nog niet in grootse vorm. Hij heeft te kampen gehad met enkele lichamelijke ongemakken maar lijkt op de weg terug. Met een in de eerste 2 legs gelijkopgaande strijd was het der Kaiser die toch iets scheper op de dubbels was en al snel een 2-0 voorsprong nam. Feitelijk was toen het verweer van de speler van de Thooren gebroken en kon makkelijk de overwinning worden binnengehaald.

In de 4e partij van de avond maakte Mark zijn officiele debuut voor de schuur 1. Mark won zijn  partij met 3-2. Ik vermoed persoonlijk dat hij zijn debuut iets ander had voorgesteld. Het ging namelijk niet geheel van een leie dakje. Wellicht toch nog enige dosis gezonde spanning in de arm gehad. Maar uiteindelijk telt maar 1 ding, de overwinning.

Met een 3-1 voorsprong werd er begonnen aan de koppels. Het 1e koppel werd gevormd door Kaiser-Magician. Het tweede koppel door Teaser-Mark. In de 1e koppel was het the magician die nogal gebukt ging onder enige wedstrijdspanning. Dit resulteerde in mindere scores en een gefrustreerde Tommy. Gelukkigerwijs raakte Der Kaiser wel af en toe een triple en wist de tegenstander ook niet echt te overtuigen. Gedurende de partij wist Tommy zijn niveau toch iets te verbeteren waardoor de strijd spannend bleef tot het eind. Dubbel 3 was beslissend in de alles beslissende 5e leg. De schuur had een 4-1 voorsprong.
 De koppel van Teaser-Mark was qua niveau een stuk beter. Helaas was ook de tegenstander een stukje beter. De speler die nog met 3-0 kansloos van the Kid had verloren bleek opeens toch weer het juiste ritme gevonden te hebben. Daarnaast speelde Toni Poll van de Thooren een zeer sterke wedstrijd op de dubbels. Volgens mij was bijna ieder dubbel raak. De wedstrijd werd door Teaser-Mark met 3-1 verloren.

Met een 4-2 voorsprong moesten er nog minimaal 2 wedstrijden worden gewonnen en was de opstelling zeer belangrijk. De captain koos er voor om Teaser als eerste te laten starten. Hij verwachtte namelijk dat de Thooren met de sterkste speler zou beginnen. The Magician had blijkbaar in zijn glazenbol gekeken. Want zoals hij verwache geschiede het !!!

Ik moet bekennen dat de laatste partij van Teaser helemaal niet slecht was. Het was scorend vele malen beter dan de 1e partij en hij was zeker niet kansloos. Wellicht dat bij de checkouts er toch nog iets te veel sprake was van wedstrijdspanning. Hij verloor met 3-1 maar we kunnen gerust stellen dat indien Teaser deze lijn doorzet het allemaal wel goed gaat komen.

The Kid moest er dan maar voor zorgen dat in ieder geval 1 punt veiliggesteld zou worden. Feitelijk speelde The Kid een kopie van zijn 1e wedstrijd. Scorend goed maar toch veel kansen nodig op de dubbels. Gelukkig wist hij de overwinning binnen te halen en een punt veilig te stellen.

Mark mocht hierna gaan gooien voor de overwinning. Scorend maakte Mark een sterke indruk en liet een aantal 140 scores noteren. Maar net als bij The Kid had ook Mark problemen de dubbels te vinden. In een zeer solide ogende partij werd het toch nog onnodig spannend. Gelukkig voor de schuur maakte de debutant het karwei goed af en sleepte de overwinning binnen mede dankzij een mooie 106 finish.

Der kaiser mocht in de laatste partij het verschil nog iets duidelijker maken. In een leuke partij wist hij uiteindelijk toch met 3-2 te winnen.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat de schuur in de 1e competitiewedstrijd niet heeft kunnen overtuigen en dat er nog veel voor verbetering vatbaar is. Vooral de scherpte op de dubbels moet nog duidelijk groeien. De groep heeft wel duidelijk potentie en kan in deze klasse een aardig pijltje mee gaan gooien. Volgende week staat de wedstrijd tegebn de Hoeskamer op de agenda. Zouden we ook dit jaar weer op de foto moeten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten