donderdag 12 januari 2012

De schuur wint nipt

De schuur merum heeft zijn vijfde overwinning in de competitie behaald. Tegen laagvlieger trouble down under werd een zwaarbevochte 6-4 overwinning behaald.

De schuur ging via The Kid voortvarend van start. Kernwoord in zijn partij was "solide". Het was namelijk een andere Kid dan de Kid in de voorafgaande verslagen. De scores waren namelijk niet van het gebruikelijke niveau. De checkouts daarentegen waren beter. The kid kon aardig mee qua scores en was gewoon scherper op de dubbels dan de tegenstander. 3-1 was een terrecht resultaat.

In de tweede partij liet de The lightning in de 1e leg weer zien hoe goed hij kan darten. De 1e leg werd namelijk beslist in een 18-darter. De ploeggenoten maakten zich op voor een walk-over. Niets was minder waar. De tegenstander was totaal niet onder de indruk en liet in de tweede leg 2x140 noteren. Mark deed wat ie kon maar was feitelijk kansloos in deze tweede leg. Enigszins van de schrik bekomen begon Mark weer grip te krijgen op de wedstrijd. Vooral de scherpte op de dubbels leverde hem uiteindelijk de overwinning op. Ook the lightning won zijn partij met 3-1.

Als derde was Teaser aan zet. Het niveau van deze partij was zeker in het begin ondermaats. Teaser maakte eigenlijk nog de beste indruk van de twee spelers en eiste dan ook de 1e leg voor zich op. Hierna begon Teaser steeds beter te spelen, althans qua ascores. De checkouts waren te slecht en hierdoor kon de tegenstander terug in de partij komen. Langzaam voelde je dat de wedstrijd wegglipte bij Teaser. Hij verloor uiteindelijk met 3-2.

The Magician kwam als 4e aan het bord. Feitelijk kregen we een kopie van de voorafgaande partij te zien. Magician die grip op de wedstrijd heeft maar het uiteindelijk niet kan afmaken. Het was een spannende pot waarvan iedereen wist dat het voor het verloop van de avond wel eens bepalend kon zijn. Beide spelers stonden mijnsinziens bol van de spanning. Uiteindelijk had de speler van trouble down under het geluk iets eerder de laatste dubbel te raken. Hij won met 3-2 en trok hiermee de overall stand gelijk naar 2-2.

Trouble down under was met 6 spelers naar de schuur afgereisd en had dus nog enkele ijzers in het vuur. Tiijdens het ingooien voor de koppels bleek al snel dat dit niet de minste spelers waren. We konden dus onze borst nat maken. The Kid en The lightning speelden de 1e koppel wedstrijd. De heren lieten nu eindelijk ook in de koppel zien hoe goed ze kunnen darten. Goede scoren en mooie checkouts maakten de wedstrijd een formaliteit. Vrij gemakkelijk werd de 1e koppelwedstrijd gewonnen.

Het tweede koppel bestond uit The Magician en Der Kaiser. We kunnen kort zijn over deze wedstrijd. Beide heren speelden onder hun niveau en waren hierdoor kansloos in de koppel. Scores waren te laag en de checkoutkansen werden niet benut. Conclusie 3-3 na de koppels...er mocht niet meer heel veel weggegeven worden.

The kid mocht proberen de schuur weer op voorsprong te brengen. The Kid had weinig problemen met deze tegenstander. Met goed spel wist hij overtuigend de overwinning naar zich toe te trekken en de schuur de belangrijke 4-3 voorsprong te verschaffen.

The lightning mocht nu spelen tegen de tegenstander die nog de beste indruk had gemaakt. Der Kaiser gaf al aan de Stammtisch aan `dit kan wel eens een interessante pot worden´. Der Kaiser kreeg gelijk. De eerste 2 legs waren namelijk van goed niveau en ook bepalend voor het verloop van de wedstrijd.The lightning begon goed aan de wedstrijd maar moest toch alle zeilen bijzetten om de 1e leg binnen te halen. Hierna volgde leg 2. In deze leg wist de tegenstender werkelijk bijna alles te raken en the lightning liep al snel achter de feiten aan. The lightning verloor deze leg en speelde hierna vooral tegen zichzelf. Hij had toegestaan de de tegenstander in het koppie ging zitten. Uiteindelijk ging Mark met 3-1 onderuit. Hij baalde als een stekker.

Der Kaiser mocht hierna proberen een puntje veilig te stellen. Hij speelde een solide partij waarin hij voldoende ruimte had om naar een dubbel toe te werken. De checkouts waren goed zodat de tegenstander eigenlijk geen bedreiging vormde. Der Kaiser won met 3-0 en stelde een punt veilig.

De meeste teamgenoten hadden zich al neergelegd bij een gelijkspel aangezien Teaser moest spelen tegen een tegenstander die toch een aardig pijltje kon raken. Maar.....je moet nooit iemand te vroeg als verliezer aanwijzen. De speler stond namelijk bol van de spanning en liet zich door de aan moedigingen van het team en de supporters van de schuur ( Sjaak´ De Cheque´ Dirks, Suuske en Linda) danig uit het spel brengen. Teaser merkte dit en kon een tandje bijzetten. Hierdoor raakte de speler van Trouble down under nog meer het spoor bijster. Teaser maakte hier dankbaar gebruik van en won een zeeeeeer belangrijke partij. Top Teaser !!!!

Tijdens deze avond  heeft the lightning ook nog een 180 weten te gooien. Ik heb geen idee meer in welke partij dit was. Maar hij staat genoteerd Mark !!
Door deze 6-4 overwinning blijft De schuur in het spoor van koploper Oad Leeuwe. Over twee weken is de topper Leeuwe-Merum in Leeuwe. De schuur kan zich geen verlies permiteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten