vrijdag 20 januari 2012

Lightning strikes

In een zeer drukke schuur moest de schuur 1 spelen tegen 't Dorp 2. Normaliter een goed team dat zeker voor het kampioenschap kan meespelen. 't Dorp liet wel even op zicht wachten. De Belgische speler van het team zou de rest van het team komen ophalen. Maar de belg had in een file gestaan en had de overige teamleden verzocht zelf voor vervoer te zorgen. Het kan misschien aan het inschattingsvermogen van de Belg liggen, maar hij was zelf een half uur eerder aanwezig dan de rest van zijn teamgenoten. In de zaal van de schuur was tevens een feest van de politie. Er mocht klaarblijkelijk niet worden gerookt in de zaal waardoor menig politie-ambtenaar regelmatig in de schuur stond te paffen met als gevolg dat de schuur een groot rookhok was geworden. Maar dat is het natuurlijk wel vaker.

Teaser mocht de spits afbijten tegen de Belg. Teaser begon goed en pakte snel de eersrte leg. Hierna begon de Belg beter in zijn spel te komen en zette scorend meer druk op een matig scorende Teaser. Toch waren veelal de dubbels beslissend. De Belg was hierop toch iets scherper en pakte een 3-1 overwinning.

The lightning mocht hierna proberen de stand gelijk te trekken. Hij deed dit met verve. De keuze van de titel van dit verslag is namelijk niet uit de duim gezogen (later meer hierover). The Lightning liet mooie darts zien en liet meteen merken dat er voor tegenstanders weinig te halen zou zijn. Hij gunde zijn tegenstander 1 leg omdat hij zelf enkele dubbels miste.

Met een gelijke stand was het the Kid die een voorsprong moest realiseren. Maar de machine van the Kid hapert de laatste tijd nog wel eens. Kid is een speler die op basis van zijn  gevoel gooit en als het gevoel er even niet is dan wordt het allemaal net iets minder. Zijn tegenstander raakte regelmatig een triple waardoor hij makkelijk in de buurt van The kid kon blijven. Daarnaast had deze spelers ook wel enkele lucky shots die zeker niet in het voordeel van The Kid werkten. The Kid ging te gehaast spelen en raakte hierdoor ook niet zijn dubbels. Kat in het bakkie voor zijn tegenstander die met 3-1 won.

Kaiser mocht hierna tegen de op papier sterkste speler van 't Dorp spelen. De speler had duidelijk nog niet ingegooid en had grootste moeite om in zijn spel te komen. der kaiser maakte hier dankbaar gebruik van en had binnen no-time de eerste 2 legs gewonnen. Het echte werk begon pas in leg 3. De speler van 't Dorp begon aanmerkelijk beter te scoren en Kaiser moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Gelukkig lukte dit en dit frustreede de speler van 't Dorp die het niveau kon vasthouden. Der Kaiser sloot in goede partij af met een 120 finish. De stand was weer gelijk.

De koppels werden in de gebruikelijke formaties gespeeld. Mark en Rens lieten in hubn dubbel zien dat ze een heel goed koppel vormen. Mooie scores en goed checkouts, tegenstander kansloos. Een mooie 3-0 overwinning was het resultaat en voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd.

Bij the Magician en der Kaiser kan het vriezen of dooien. Op onverklaarbare wijze weten de heren menige dubbel toch in hun voordeel te beslissen. We weten allemaal dat The Magician niet in een zeer grootste vorm verkeerd. Der Kaiser moet scorend toch behoorlijk gooien wil men niet te veel achter de feiten aanlopen. Maar het lijkt wel of de tegenstanders in het niveau meegaan waardoor Toomy en Roel op voorhand niet kansloos zijn. De mannen wisten ook nu weer te winnen...een mooie 4-2 voorsprong was het resultaat.

De volgende 4 singels werden hierna allen in het voordeel van de schuur beslist waardoor het uiteindelijk toch een makkelijke overwinning werd. Kidje, Teaser, the Lightning en Kaiser wisten allen te winnen.
Toch nog een paar mooie feiten van deze avond.
Er werd 2x 180 gegooid door The Lightning. Er werd 11x 140 gegooid. The lightning gooide er hiervan 5. The lightning was scorend in absolute topvorm deze avond. Ik heb nog even in de "archieven" gekeken om te bezien of dit scorend een record zou zijn. We hebben ooit een wedstrijd tegen Prins 3 gegoooid die we met 10-0 wonnen. Er werden destijds 12 140-ers gegooid. Dus ik denk dat deze avond qua score beter was.

Later op de avond mochten we nog even aanschouwen hoe onze belastingcenten door de politie over de balk werd gegooid. Vele bezopen politie-agenten lieten zich met door werkende collega's in politie-auto's naar huis brengen. Er zal deze avond wel niet heel veel gecontoleerd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten