donderdag 12 januari 2012

De schuur blijft in top meedraaien

Door een mooie 7-3 overwinning in het uitduel met Tegel 2 heeft de schuur merum zich gehandhaafd in de bovenste regionen van de 2e klasse. De Schuur herstelde zich van de enigszins geflateerde nederlaag tegen Berg 1 (het verslag moet nog worden aangeleverd door the Kid).

Bij aankomst was het merendeel van de tegenstander zelf nog niet aanwezig. Alleen "jef Alberts" van GTST was al aanwezig. Gaandeweg de avond hebben we vanalles geleerd van "Jef". Jef weet niet welke kleren hij zelf aanheeft. Hij gooit namelijk liever niet in een (dart)blouse. Dat hij zelf wel een blouse aan had, was hem wellicht niet opgevallen. Jef weet het verschil niet tussen een blouse en een polo en Jef verliest alle wedstrijden met 3-2 en is derhalve voornemens volgend jaar te stoppen.

The kid mocht starten tegen "Jef Alberts". De uitkomst van de wedstrijd moet na het lezen van bovenstaande alinea bij u bekend zijn. The Kid won met 3-2. Maar...............zoals al vaak dit seizoen laat de kid de mooiste scores zien maar het afmaken van een leg is erg moeilijk. Als we eerlijk zijn werd Jef scorend overklast door een weergaloze Kid. Gelukkig sleepte the Kid de overwinning binnen. Een nederlaag, die zeker tot de mogelijkheden behoorde, was wel snoeihard aangekomen.

Ik dacht in de eerste partij al een behoorlijke partij te hebben gezien maar wat The Lightning in de 2e partij liet zien was van een ongekend niveau. De triples vielen aan de lopende band en een schitterende 161 Finish in de 1e leg was de slagroom op de taart. Hierna bleef The Lightning maar triples produceren en had in de 2 navolgende legs kans op een 120 en 110 finish. Beide werden met de laatste pijl gemist. Dit was met afstand de beste partij die Mark heeft gegooid.

Mooie 2-0 voorsprong aan Teaser was aan zet. Bij het ingooien hadden we een jonge man zien ingooien die wel een hele soepele stijl van gooien had. Inderdaad, dit werd de tegenstander van Ties. Scorend vielen beide heren de 1e leg tegen. De speler van de Tegel was toch wel iets beter en won de 1e leg. In de 2e leg wist Ties zijn vege lijf bijna te redden door met een goede score zich weg te zetten op een dubbel. De speler van de Tegel bleef koel en gooide genadeloos uit. In de derde leg wist Ties goed tegenstand te bieden maar kreeg nu een 95 finish tegen. We kunnen stellen dat Ties niet geweldig gooide maar dat ook de tegenstander niet heel veel pijlen nodig had om een dubbel te raken. Kortom....Ties werd niet heel veel kansen geboden om terug te komen in de wedstrijd.

Het was aan Der Kaiser om er 3-1 van te maken. Het werd een zenuwslopende wedstrijd en dat had der Kaiser vooral aan zichzelf te danken. Hij speelde vooral een wedstrijd tegen zichzelf. Meestal verlies je deze potjes. Zo niet Der Kaiser. De tegenstander hielp Der Kaiser weer in het zadel door ook zelf slechter te gaan gooien. Het telwerk van de speler van de Tegel was ook zwaar benedenmaats. De 1e leg wist de speler van de Tegel snel in zijn voordeel te beslissen. Hierna volgde een zeer langdurige 2e leg die uiteindelijk werd gewonnen door Kaiser. De checkout op dubbel 1 spreekt boekdelen. Hierna begon Der Kaiser beter in zijn spel te komen. Althans hij raakte nu wel af en toe een triple. Voldoende om de 3e leg ook te winnen. De 4e leg werd ook binnengesleept....mede dankzij snel finish werk.

Met een 3-1 voorsprong werd aan de koppels begonnen. 1e koppel Mark/Rens, 2e koppel Roel/Tommy. Dat 2 goede singles nog niet garant staan voor een goede koppelwedstrijd illustreerden Mark en Rens. De 1e leg werd nog snel in hun voordeel beslist. Hierna voelde je dat de wedstrijd langzaam dreigde weg te glippen. Mede door goed finsh werk van The Kid werd een 5e leg afgedwongen. Wellicht dat als de druk het hoogst is wij uiteindelijk toch iets koeler zijn dan ook tegenstanders. Ook deze wedstrijd werd ter nauwernood met 3-2 gewonnen.

De dubbel van Tommy en Roel viel ook in de categorie "overleven". De tegel had een speler opgesteld die nog niet had gespeeld in de singles en deze gast wist ze aardig te raken. Der Kaiser en The magician keken dan ook al snel tegen een achterstand aan. Het siert het koppel dat ze niet in de stress raken en gewoon hun eigen spel bleven spelen. Uiteindelijk moest een 5e leg de beslissing brengen. Het was vooral Kaiser die scorend goed werk liet zien. De wedstrijd werd uiteindelijk al gewonnen eerdat de wedstrijd begon. Tegel 2 had namelijk gevraagd of er tijdens de "bekende" tombola, die de tegel iedere dartavond organiseert, konden worden doorgegooid. The Magician had dit als teamcaptain geweigerd. Hierdoor werd in de 5e leg een van de spelers van de Tegel 2 vervangen aangezien deze speler moest werken. Hij werd vervangen door de vrouwelijke speelster van de Tegel 2. Zij was niet de stekste speler van de Tegel 2. De schuur maakte hier dankbaar gebruik van en maakte 3-2. Goed coachwerk Tommy !!!!!!!!!!!!

Met een 5-1 voorsprong op het bord was er feitelijk niet veel meer aan de hand. Dit keer had Teaser het genoegen om tegen soapster Jef te mogen spelen. En zoals u reeds weet heeft Jef verloren met 3-2. Teaser begon goed aan de wedstrijd en liet er in 1e instantie geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd ging winnen. Hij stond al snel met 2-0 voor. Hierna verslapte toch enigszins de concentratie waardoor Jef zich in de wedstrijd terugvocht. Teaser bleef uiteindelijk koeler en won met een solide 5e leg.

Hierna volgde wellicht de mooiste en spannendste wedstrijd van de avond. Goede darts door Mark en zijn tegenstander hielden iedereen op het puntje van de kruk. Helaas moest Mark nipt zijn meerder erkennen in de tegenstander. Verliezen is natuurlijk altijd balen maar Mark kan terugkijken op een mooie dartprestatie. Indien de statistieken nog eens door The kid worden aangeleverd, dan zullen de statistieken mijn woorden ondersteunen.

Der Kaiser had in de 3e partij geen kind aan zijn vrouwelijk opponent. 3-0 was een formaliteit.

The Magician mocht proberen nog een puntje binnen te halen voor de schuur. Hij speelde tegen het solide spelende ventje die mijnsinziens met een beetje training heel erg goed moet kunnen zijn, maar dit terzijde. The Magician probeerde er het beste van te maken maar kwam toch net te kort tegen zijn solide spelende tegenspeler. De schuur was er niet rouwig onder.

Zondag maar even de stand bekenen. We staan tweede achter Aad Leeuwe 2. Doordat de naaste concurrentie verloor staan we nu 3 punten los van de nummer 3. Met een thuiswedstrijd in het vooruitzicht moet een overwinning tegen laagvlieger Trouble down under mogelijk zijn. Let wel, deze ploeg won met 10-0 van Biej Geert2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten