maandag 23 januari 2012

Ode to the Bouncer

De schuur mocht weer een keertje afreizen naar het "verre" Vlodrop. Prins 2 was de tegenstander. Een bekende tegenstander van de schuur en een team dat garant staat voor een gezellige avond. Het was ff afwachten of het team van de Prins 2 compleet zou zijn. Voorafgaand jaar zat een speler nog in een jagershut en een andere speler bij een vriend op de bank.

De Prins had, net zoals het team van de schuur, 4 spelers op de been gekregen. Bij de schuur was The lightning niet aanwezig. Hij was een weekendje weg met de family.

Teaser mocht als 1e aan de slag !!! Hij was waarschijnlijk volledig bevangen door het serious request virus, dat ten tijden van het spelen van deze wedstrijd, een enorme hype in Nederland was. De hit van serious request was namelijk " ode to the bouncer" van de studio killers. De eerste 2 pijlen van Teaser waren ook Bouncers !!! Toen wisten we nog niet dat er velen zouden volgen. Het bord van de prins stamde volgens mij uit de jaren 70. Ijzerhandel Menten zou jaloers zijn op de dikke ijzers op het dartbord. Teaser probeerde het beste te maken van de wedstrijd maar hij had duidelijk meer last van bouncers dan de tegenstander.
Ik denk dat Teaser wel een stuk of 10 bouncers gooide in deze partij. Onmogelijk om zo in je ritme te komen. Teaser verloor met 3-1.

The Kid mocht de stand gelijk gaan trekken. Ook hij had last van ongelofelijk veel bouncers. Hij kwam totaal niet in zijn ritme en kon zijn scorend vermogen maar weinig etaleren. Gelukkigerwijs speelde hij niet tegen de beste speler van de prins en kon zijn partij ter nauwer nood winnend afsluiten. Een 3-2 met samengeknepen billen was het resultaat.

Tommy mocht proberen de derde partij naar zich toe te trekken. Hij speelde tegen de man die vorig jaar nog uit de jagershut moest worden gehaald  aangezien hij destijds dacht dat er niet gedart hoefde te worden.
Tommy had in de 1e fase van de partij nog wel kansen om een paar legjes te winnen. Dit kwam vooral omdat zijn tegenstander moeite had met uitgooien. Uiteindelijk had the Magician ook te veel moeite met uitgooien waardoor hij met 3-0 verloor. De tegenstander kwam namelijk steeds beter in zijn spel naargelang de wedstrijd vorderde. Ook the Magician had last van bouncers maar wel relatief minder dan Teaser en The Kid.

Kaiser had eigenlijk totaal geen last van bouncers. Hij speelde een solide partij waarin hij totaal niet onder druk werd gezet. Hij won makkelijk met 3-0 en trok hiermee de stand gelijk.

Met een 2-2 stand zouden de koppels weer heel belangrijk worden. Aangezien Mark deze avond niet aanwezig was waren de koppels snel samengesteld. Het werd Teaser/Kid en Magician/Kaiser. Gezien het geboden spel in de eerste 4 singles zou het erg spannend kunnen worden. Uiteindelijk werd het toch vrij simpel. De schuur speelde namelijk twee goede kopels en de Prins had aanzienlijk meer moeite met het gooien van de koppels. Teaser en The kid wonnen met 3-1. Der Kaiser en The Magician deden het nog een legje beter zij wonnen met 3-0.

4-2 voorsprong. Normaliter niets aan het handje!! 2 partijen moesten er toch wel gewonnen kunnen worden ? Maar nee hoor, zowel Teaser, the Magician als the kid konden niet winnen. The kid werd met 3-0 afgeschoten door de "jager". The Magician had teveel problemen op zijn checkouts en verzuimde hiermee te winnen en Teaser kon geen vuist maken tegen de speler waarvan der Kaiser nog makkelijk had gewonnen. Der Kasier moest de twijfelachtige eer weten te redden. Gelukkig wist hij in een uiterst spannende partij een puntje te redden.

Met een 4-2 voorsprong moet je normaliter kunnen winnen. Wel kunnen we stellen dat bij het ontbreken van The Lightning we als team erg kwetsbaar zijn. In de strijd om het kampioenschap is dit wellicht duur puntverlies maar in feiten wel een goede afspeigeling van de kwaliteit van ons team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten