vrijdag 24 januari 2014

Wederom winst tegen de post 2

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er eigenlijk al een hoop spanning. Dit had vooral te maken met de eventuele personele bezetting van het team. The Magician kon deze avond niet, Kaiser stond op het punt om wederom papa te worden en de algehele reserve , The Waiter, kon deze avond ook niet. Met een beetje pech zouden we maar 3 spelers hebben. Gelukkig kon Suus vrij snel bevestigen dat the Boys nog wel even zouden blijven zitten. Hiermee kon Kaiser wel van de partij zijn. Al was dit wel op alcoholvrije basis.

Het was druk bij de Post. Dit kwam mede door het feit dat het 1e team van de post ook thuis speelde.
Je zou denken dat dit toch niet echt een enorme drukte kan veroorzaken. Maar tegenstander was Breer 1. Volgens mij bestond team Breer 1 uit 7 spelers. Daarnaast hadden ze ook nog de nodige aanhang meegenomen. Alleen hiermee overtroffen zij de gemiddelde bezettingsgraad van een gemiddelde vrijdagavond bij de schuur.

Terug naar de wedstrijd. Bij afwezigheid van the Captain was Kaiser verantwoordelijk voor de opstelling. Aangezien hij zelf geen druppel alcohol mocht nuttigen maakte het eigenlijk niet zo heel veel uit wanneer hij zelf zou spelen. Hij besloot dan ook zelf te starten.
We kunnen stellen dat Kaiser een zeer sterke 1e single speelden. In leg 1 vergat hij de zaak nog af te maken waardoor hij de eerste leg verloor. Hierna was hij scorend oppermachtig en begonnen ook de dubbels goed te vallen. Hij miste nog net een 126 finish op de Bull. Hij won een goede partij met 3-1.

Kid speelde een heel erg opmerkelijke partij deze avond. In leg 1 miste hij volgens mij 20 pijlen op de dubbel. In de overige legs was gewoon ieder dubbel raak. Dit was gelukkig ook wel nodig. Kid maakte scorend namelijk niet zo'n sterke indruk. De 1e pijl, niet geheel onbelangrijk in het darten, eindigde steevast in de 1. Dit frustreerde the Kid zichtbaar. Correcties op deze worp eindigden steevast in de 5. Scorend was het niet de avond van Kid. Maar de overwinning was wel binnen.

Zoals zo vaak dit seizoen kende The lightning geen problemen in zijn single. Hij heeft meestal 1 legje nodig om echt warm te worden maar hierna is hij scorend van een dermate niveau dat je de tegenstander onder de druk ziet bezwijken. Alleen darters die meteen een bepaald niveau halen kunnen het lightning lastig maken. Lightning is en blijft in een goede vorm verkeren. Hij won zijn partij makkelijk.

Teaser kon in zijn partij geen potten breken. Zijn tegenstander was scorend goed op dreef en kreeg van Teaser rijkelijk de ruimte om ook de dubbels te raken. De kansen die Teaser kreeg waren dan ook vooral te danken aan het missen van dubbels door zijn tegenstander. Teaser verloor uiteindelijk kansloos.

Met een 3-1 voorsprong op het bord moest er minimaal 1 single gewonnen worden. Hiervoor zorgden Kid en Lightning. Ze speelden een redelijke koppel waarin ze nooit echt op de proef werden gesteld door de tegenstander. Teaser en kaiser daarentegen konden niet het niveau halen dat ze in hun koppelwedstrijd tegen Skippy behaalden. Feitelijk was het een wedstrijd waarin ze constant achter de feiten aanliepen en de geboden kansen ook niet wisten te benutten. Verdiende nederlaag voor beide mannen.

Captain Kaiser begon toch een beetje te twijfelen over de opstelling voor de overige 4 singles. Op het laatste moment besloot hij te volharde aan zijn eigen stelling. Never change a winning opstelling.

Hij begon dus wederom als 1e aan de singles. Tegenstander L Hoitink die in de partij tegen Teaser toch had laten zien een aardige pijl te kunnen gooien. Met nu toch wat meer wedstrijdspanning op de arm en een alcoholvrij lichaam begon Kaiser slecht aan de wedstrijd. Hij stond al snel met 2-0 achter. Hierna begon zijn tegenstander minder goed te gooien. Wellicht een gebrek aan concentratie. Zonder echt goed te spelen kwam Kaiser terug in de wedstrijd. Zijn tegenstander begon wel heel veel dubbels te missen. Kaiser maakte hier dankbaar gebruik van en begon nu zelf scorend beter te gooien dan zijn tegenstander. In leg 5 was dubbel vijf beslissend en won Kaiser een zenuwslopende partij met
3-2. We kunnen wel stellen dat we een primeur hebben. Kaiser heeft alcoholvrij twee singles gewonnen. Dat moet wel heel veel vertrouwen geven.

Kid mocht hierna proberen de wedstrijd te beslissen. Zij tegenstander dacht hier vooral in leg 1 heel anders over. Volgens mij was hij in 15 darts klaar. Kid bleef koel en wist in leg 2 de stand gelijk te trekken. De tegenstander speelde nu vooral tegen zichzelf aangezien hij verwachte het niveau uit leg 1 te kunnen volhouden. Leg 3 was denk ik beslissend voor deze partij. Deze wist de tegenstander in zijn voordeel te beslissen. In leg 4 kon Kid de wedstrijd niet ombuigen. Hiervoor ontbrak gewoon de vorm bij Kid.

Het was aan the Lightning om de winst binnen te halen. Dit moest gebeuren in the Clash of the Jennekens. Hij speelde namelijk tegen Jennekens sr. Normaliter zou Mark dit vrij eenvoudig moeten winnen maar Papa jennekens weerde zich kranig. Hij wist zich zeker ondersteunt door luide aanmoedigingen van zijn teamgenoten en wist mede hierdoor een aar aardige legs te spelen. Lightning had het duidelijk moeilijk...hij voelde de druk van het moeten winnen van zijn pa en daarnaast zou een overwinning ook 3 punten voor het team opleveren. In een zeer spannende wedstrijd wist Lightning toch de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Met de overwinning in the pocket was de wedstrijd van Teaser een formaliteit. In een weinig indrukwekkende wedstrijd wist Teaser toch weer een overwinning te pakken. Uiteindelijk werd er met 7-3 gewonnen.

Volgende week de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft. Ik zal proberen dan ook enkele statistieken op de blog te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten