vrijdag 11 oktober 2013

Wake up call !!

De schuur heeft het niet zo met bekerwedstrijden. Vorig jaar werd er verloren van de schuur 2 en nu bleek Bremmers 1 uit Vlodrop te sterk. De verliezerstrend in de beker werd dus gewoon doorgezet. In een drukke schuur, ook het tweede team speelde thuis, kon de schuur geen moment imponeren. Bij de gasten uit Vlodrop speelde 1 bekende. Door het opdoeken van prins 1 had deze speler zijn heil gezocht bij Bremmers. We wisten wat we van deze speler konden verwachten de rest van de spelers was ons volslagen onbekend. Een andere trend die zich deze avond doorzette was dat spelers uit vlodrop de eigenschap hebben om erg laat in de strijdarena te verschijnen. Spookbeelden van spelers van ex-prins 1 doemden al heel snel weer op. Gelukkig kwamen er bijtijds 4 spelers opdagen. We konden op ze rekenen. Over het rekenen volgt straks meer.............Overigens ontbrak the Lightning deze avond waardoor the Magician vol aan de bak moest.

Kid opende het seizoen voor de schuur. Kid moest duidelijk nog uit de zomerslaap komen want het liep alles behalve lekker. Door falende outshots hielden beide heren elkaar in leven en bleef het erg spannend. Kid noteerde wel nog een mooie 101 finish. Feitelijk was dit ook wel het enige hoogtepunt in de wedstrijd. Kid won uiteindelijk wel.

Teaser mocht hierna zijn 1e partij van het seizoen spelen. Ook hij startte heel erg stroef en had veel problemen op de dubbels. We kunnen wel noteren dat teaser zijn 1e 180 van het seizoen gooide. Wellicht dat dit de burger moed geeft. Teaser moest ondanks deze mooie score toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Hoe zou the Magician gaan gooien??. hij had namelijk vorig seizoen laten doorschemeren niet meer veel te willen gooien. Maar bij nood aan de man is hij natuurlijk altijd van de partij. Magician speelde een niet onverdienstelijke wedstrijd. Hij won zelfs de 1e leg. Hierna werd het scorend vermogen van zijn tegenstander te groot. Toch kreeg tommy nog een aantal kansjes mede doordat zijn tegenstander vele outshots miste. Uiteindelijk verloor the Magician met 3-1.

Kaiser mocht proberen de stand gelijk te trekken. Kaiser speelde heel erg matig voor een kersverse clubkampioen. Heel even leek hij in zijn ritme te komen toen hij een 156 finish net miste. Hierna kwam hij toch niet echt in zijn ritm en won met werkdarts en redelijk snelle outshots de wedstrijd.

Over de beide koppelwedstrijden kunne we stellen dat we beide wedstrijden kansloos verloren. Kid en Teaser werden eigenlijk gewoon weggespeeld. De tegenstander stond zeker scorend zijn mannetje. In leg 3 leek ff dat Teaser en Kid in een flow kwamen maar dit bleek maar van heel korte duur te zijn.

Der Kaiser en the Magician verloren van de teller. In 8 jaar darten heb ik veel meegemaakt maar deze man kon gewoonweg niet tellen. Zijn teamgenoten waren hier duidelijk op ingesteld maar bij de schuur wekte dit alleen maar ergernissen op. Vooral der Kaiser kon er moeilijk mee omgaan. Natuurlijk kwam dit mede doordat hij zelf niet goed stond te spelen. Uiteindelijk werd er maar gelachen met de teller. Tijdens de wedstrijd heeft hij een drietal dartaanslagen weten te ontwijken. Kaiser en the Magician kregen een paar kansjes op een dubbel maar deze werden geheel in het beeld van de wedstrijd gemist.

4/2 achter...gezien het spel van de schuur was een overwinning een utopie. Een gelijkspel zou wel mogelijk moeten zijn.

Kid speelde in zijn tweede partij iets constanter dan in zijn 1e partij. Dit kwam denk ik mede door een zwakkere tegensstander. Kid was achteraf blij met zijn niveau en gaf aan de weg naar boven te gaan inslaan. Laten we het hopen. Het mag nog een paar niveautjes hoger. Hij won de partij overigens.

Tommy deed in zijn  tweede partij zijn uiterste best om niet weer in het darteritus te vervallen. Hier is Tommy toch deels in geslaagd. We hebben het zeer zeker wel eens in ergere maten gezien. Uiteindelijk kon hij in deze partij geen potten breken. Maar die verwachting was er natuurlijk ook niet.

De wedstrijd van Teaser val in de categorie hoopvol. Ondanks dat teaser met 3-2 verloor was het spel goed te nomen. Sinds lange tijd zagen we teaser weer in een mooie flow gooien. De 100 scores werden aan de lopende band geraakt. Jammer voor teaser dat hij de wedstrijd niet kon winnen. Maar ik denk dat de grootste overwinning was dat teaser weer eens lekker stond te klepperen.

Zoals wel vaker speelde Kaiser om des Kaisersbaard. Hij speelde tegen de `teller`. Deze hoefde niet op een overwinning te rekenen. Kaiser trok het niveau in de 2e wedstrijd ook iets omhoog maar het was nog steeds niet zijn gebruikelijke niveau. Hij won met 3-0.

Natuurlijk werd the lightning node gemist maar het niveau moet echt omhoog anders krijgen we een heel lastig seizoen. Laten we deze wedstrijd maar een wake/up call nemen. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij leudal. Zal stewart nu wel opstaan?.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten