vrijdag 25 oktober 2013

Lightning strikes again

-De eerste thuiswedsstrijd van de competitie werd gespeeld tegen Two Spirits uit Montfort. Een onbekende tegenstander voor de schuur. De ploeg is vorig jaar gepromoveerd en heeft zich weten te versterken met niemand minder dan R. Kempens. Een zeer verdienstelijk hoofdklasse speler.
De uitslagen van de afgelopen week waren niet bekend aangezien de site van de RWDC gecrasht zou zijn. Wij verdenken Bert Pansters er van dat hij toch iets te veel adultmovies heeft gekeken.
R. Kempens was als eerste binnen en wist ons te vertellen dat ook zij de week er voor met 9-1 hadden gewonnen van triple nieks. Dat zal dan ook wel nieks zeen......
Aangezien Tommy zijn verjaardag thuis vierde was Kaiser wederom captain. Hij hield zich aan dezelfde opstelling als de week er voor.

Kid als eerste aan het bord. Het was een beetje een rare wedstrijd. Vooral de tegenstander gooide alles of niets. Hij wisselde 135 scores gemakkelijk af met 2x 26 scores. Kid was constanter en bleef gemakkelijk bij. Kid was in het belangrijkste aspect van het darten, de checkouts, veel beter. In de eerste leg finishte Kid op twee keer dubbel 8 en in de tweede leg was de 74 uit voordat de tegenstander met zijn ogen kon knipperen. De manne aan de ronde tafel wisten dat de tegenstander deze knak niet meer te boven zou komen. Kid won de wedstrijd.

Teaser had het "geluk" om tegen R kempkens te mogen spelen. Als je een beetje een diesel bent, zoals Teaser, dan is dit niet lekker starten. Roy Kempkens gooide niet groots en moest duidelijk ook nog even warm draaien. Teaser werd in deze partij nooit warm en verloor ondanks het mindere spel van  Kempkens toch vrij kansloos.

Lightning moest tegen de broer van R Kempkens. Beide heren gingen goed van start en de triples werden aardig geraakt. Het is mooi om te zien hoe lightning scorend steeds druk blijft houden op zijn tegenstander die uiteindelijk breekt. Lightning pakte knap de eerste leg. In de tweede leg liet hij al zijn 4e 180-er van het seizoen noteren. Het etaleert de vorm waarin the Lightning momenteel verkeert. Hij voelt zich sterk, heeft vertrouwen en is zowel scorend als op de checkouts heel scherp.
Hij won uiteindelijk overtuigend en met mooi spel.

Kaiser daarentegen is dit seizoen nog niet helemaal los gekomen. Hij heeft vooral problemen op de checkouts. Dit koste het dit keer bijna de partij. Zijn  tegenstander gooide onbevangen en raakte met enige regelmaat een triple. Kaiser kon scorend goed mee maar de checkouts was een ware loterij. Voor Kaiser voelde het als de staatsloterij in vroegere jaren. Een lot hebben waar je nooit mee kunt winnen. De checkouts waren allemaal net mis en het begon langzaam te frustreren en ook het zelfvertrouwen nam zienderogen af. Uiteindelijk wist madhouse hem in de vijfde leg te redden. De schuur stond 3-1 voor.

Kaiser heeft moeten ervaren dat je ook als captain scherp moet blijven. Dat dit uiteindelijk niet nadelig hoeft uit te pakken bleek pas na de koppels. Kaiser wilde eigenlijk Kid en Lightning samen laten beginnen maar door een schrijffout werd dit Kid/Teaser.
Kid een Teaser speelden geen bijster goede wedstrijd. Gelukkig ging de tegenstander in de meeste gevallen in het niveau mee. Hoogtepunt was een mooie 171 score (3x triple 19) van de tegenstander. Het was een wedstrijd die meer spannend was dan goed. Teaser speelde wel heel erg matig en Kid verkeerde niet echt in de vorm om dit steeds te corrigeren. Uiteindelijk deed teaser wel het aller belangrijkste. hij gooide zijn laatste twee pijlen goed. Met een mooie 51 finish liet hij een 3-2 winst noteren.

De koppel van Lightning en Kaiser zal de geschiedenisboeken van de schuur ingaan. En dan met name om de tweede leg. Ze speelden tegen R kempens en norse man met de staart. Geen slechte tegenstander. Maar Lightning trok in deze koppel alle registers open en was scorend oppermachtig. Kaiser probeerde in dit niveau mee te gaan maar dit lukte hem niet altijd. Na de winst in de eerste leg werd waarschijnlijk de mooiste koppelleg in de historie gegooid. Lightning gooide een mooie 100 finish (2 darts) om de leg in 21 darts naar zich toe te trekken. Voor de een echte "leek"die misschien ooit dit verslag leest. Koppels worden gegooid vanaf 701 en niet de gebruikelijke 501. De mannen hadden rond de 100 gemiddeld gegooid in deze leg. Zelfs de tegenstander feliciteerde de mannen met deze mooie leg. Zaak was nu om het hoofd koel te houden en de zaak af te maken. Ligtning liet deze gehele partij niets aanbranden. Het aantal 100 scores is niet bijgehouden maar ik schat zo ronde 8 a 10 stuks zeker. Kaiser en Lightning wonnen verdiend de koppel.

5-1 voorsprong. Hier had de schuur niet op gerekend. Kaiser husselde iets met de opstelling  (je moet er ook geen hogere wiskunde van maken) en dit betekende dat kid als eerste mocht spelen tegen R kempkens. Roy was inmiddels wel warm en liet zien dat hij eigenlijk ieder beurt wel een triple raakt. Toch bleef Kid goed bij in alle legs maar miste net de finesse om het Kempkens heel erg moeilijk te maken. Uiteindelijk verloor hij de wedstrijd met 3-0. Kid gooide wel een goed gemiddelde in deze partij. Feitelijk zou hij met dit gemiddelde iedere andere partij hebben gewonnen.

Teaser mocht als tweede naar het Bord. Hij speelde tegen de broer van Kempkens. Het werd een spannende wedstrijd tussen beide heren waarin het lastig te bepalen was wie de bovenliggende partij zou worden. Uiteindelijk moest de 5e leg de beslissing brengen. In deze leg hadden beide heren de kans om te winnen maar kon Teaser het helaas niet afmaken. Gelukkig hebben we in deze partij wel nog even de vorm van Teaser kunnen zien. in de twee voorafgaande partijen was deze namelijk niet te zien.

Lightning moest dan de wedstrijd maar op slot gooien. Lightning deed dit weer naar behoren. Koel, zakelijk en goed. Daarnaast liet hij zijn 5e 180-er noteren van dit seizoen. Vorig jaar aakte hij er welgeteld 1. Ongelofelijk hoe steady Lightning momenteel gooit. Soms is het gevoel heel even weg maar hij weet dit altijd weer te corrigeren. Top avond van the Lightning. Mooie overwinningen en  een lekker 68 gem.  over de gehele avond (muv de koppel).

Kaiser liet in zijn laatste partij zien wel dubbels te kunnen raken. Ruim 1 op de 3 was raak.
Hij won met 3-0 en dit betekende dat de schuur met 7-3 won tegen een goede ploeg. Two Spirits gaat bovenin meedraaien. Dat was na deze avond wel duidelijk.

Bij deze wil ik Lightning bedanken voor zijn mooie spel gedurende de gehele avond. Genot om naar te kijken.
Uiteraard ook bedankt voor de koppel...met name leg 2. Awesome !!!

Volgende week naar Klumpke 3 uit swalmen. Persoonlijk vind ik dit een van de leukste locaties om te spelen. Aangezien de site van de RWDC nog altijd plat ligt is het gissen naar het niveau van deze heren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten