woensdag 30 oktober 2013

Schuur tegen klumpke uit juiste hout gesneden


Voor de derde competitiewedstrijd moest de schuur afreizen naar Klumpke uit Swalmen. Klumpke is een leuke vereniging waar de schuur in vroegere tijden veel moest spelen. De schuur kwam dan ook enkele spelers tegen waar ze mooie partijen tegen hadden gespeeld. In tegenstelling tot de spelers van de schuur waren de meeste spelers al gestopt met darten of speelden ze voor de fun in een lager team. Het derde team, waartegen we deze avond speelden, was ons volslagen onbekend. Later begreep ik van een van de spelers dat klumpke 3 al enkele jaren op rij kampioen was geworden maar voor hun gevoel toch iets te hoog waren ingedeeld. Voor het eerst deze competitie waren we overigens weer eens compleet. The Magician was ook weer een keer van de partij. Voor aanvang van de wedstrijd waren er toch nog 2 vragen die circuleerden in het team van de schuur. Waar is het shirt van Mark en zijn er inderdaad 9 milion bycilles in Beijing ? We verwachten dat het shirt van Lightning ergens in een koffer zit en dat het aantal fietsjes in Beijing best een fietsje meer of minder kan zijn.

Nu naar de wedstrijd…Bij aanwezigheid van the Magician was Kaiser natuurlijk weer captain af. Dat maakte voor de opstelling overigens weining uit. The Magician hanteerde dezelfde opstelling als der Kaiser. Kortom, Kid mocht als eerste naar het bord. Kid speelde zoals hij eigenlijk al een beetje het hele seizoen speelt. Solide maar niet op topniveau. Heel af en toe schemert de extra klasse door maar het wil nog niet echt doorzetten. De xtra klasse had The Kid in deze wedstrijd niet nodig hij won eenvoudig met 3-0.

Teaser mocht als tweede naar het bord. Door de storingsdienst van Mark had teaser ook moeten rijden en was het biertje deze avond voor hem geen optie. Met zichtbaar veel spanning op de arm worstelde teaser zich door de partij. Dit deed zijn tegenstander feitelijk ook. Beide heren bakten er niet veel van. Ik moet overigens wel bekennen dat Teaser gedurende de partij steeds constanter begon te gooien. In leg 4 werd er door teaser een telfoutje gemaakt. Wellicht cruciaal ? Met een 2-1 voorsprong en 86 op het bord werd de triple 18  door Teaser geraakt. Iedereen keek nu naar de dubbel 16 behalve Teaser. Ik heb geen idee waar hij op gooide maar het was duidelijk niet de dubbel 16. Zowel de spelers van de schuur als van het klumpke keken elkaar verbaast aan. Teaser begreep na terugkomst van het bord dat dit nogal een dure telfout kon zijn. E zo geschiedde…hij verloor uiteindelijk met 3-2.

Lightning, de man in vorm, moest als derde naar het bord. Zijn partij kunnen we omschrijven als stroefjes. The Lightning had in het begin de grootst mogelijke moeite om een triple te raken. Voor een speler die al 5x 180 achter zijn naam heeft staan kan dit frustrerend zijn. In tegenstelling tot voorafgaande jaren bleef Lightning heel erg rustig en had blijkbaar vertrouwen in zijn spel. Wederom werd zijn vertrouwen beloond al was het wel af en toe bllien knijpen. Zijn tegenstander speelde namelijk helemaal niet slecht en kwam zelfs steeds beter in de wedstrijd. Gelukkig deed lightning dit ook en liet nota bene zijn 6e 180 noteren. Uit de inmiddels bijgewerkte stand bij de RWDC blijkt dat hij hiermee in de top 3 van de RWDC staat. Mooi resultaat. Uiteindelijk won Lightning op de checkouts. Hij was hier toch wel heel scherp op en wist daarnaast te profiteren van de missers van de tegenstander.

 Kaiser mocht als laatste naar het bord, Hij speelde tegen de Car-glass man. Deze speler kunnen we plaatsen in de categorie “ik gooi erg makkelijk”. Vooral in leg 1 liet deze speler zien een aardig niveau te kunnen halen. Der Kaiser was blijkbaar deze avond wel snel warm gespeeld en kon het niveau goed bijbenen. Toch ging de eerste leg naar de speler van ’t Klumpke. In leg 2 was Kaiser toch een niveau beter dan de speler van t klumpke en bezegelde de leg met een 117 finish. Hierna leek Kaiser helemaal in the flow te komen. Hij stond na 15 darts op tops. Helaas bleek het raken van de dubbel in deze leg opeens problematisch. Na vele pogingen en missers van ook zijn tegenstander was madhouse de reddende engel voor kaiser. In leg 4 wist Kaiser het constante niveau goed te behouden en werd het spel van zij n tegenstander beduidend minder. Kaiser won een goede partij met 3-1.

Over de koppels kunnen we denk ik kort zijn. The Kid en Lightning speelden geen geweldige koppel. Ze maakten het onnodig spannend door legio dubbels te missen. Toch had je niet het gevoel dat ze de wedstrijd zouden verliezen. Tegen een betere tegenstander had dit anders kunnen aflopen.

The Magician en der Kaiser speelden hun eerste koppel samen in de competitie. Kaiser nam nog een beetje het niveau mee vanuit de 1e single en klepperde er aardig op los. Helaas kon the Magician niet het vereiste niveau halen om het samen met Kaiser de tegenstander moeilijk te maken. De koppel werd dan ook met 3-0 verloren.

 Met een 4-2 voorsprong op het scorebord was een overwinning allerminst zeker. Uiteindelijk was het Captain Tommy die een mooie opstelling uit de hoed toverde en hiermee de basis legde voor de overwinning.

Teaser mocht als eerste naar het bord en speelde tegen de car-glassman. Hiermee had the magician zijn doel bereikt. Teaser die niet zijn beste avond had speelde tegen een van de betere speler van ’t klumpke. Teaser deed zijn uiterste best maar een overwinning zat er echt niet in. Hij verloor kansloos. The teamcaptain van klumpke had overigens ook een juiste beslissing genomen. The Car   Glass man werd meteen na de wedstrijd opgeroepen voor een glasschadereparatie het verliet meteen de kroeg..

Lightning mocht wederom spelen tegen dezelfde tegenstander als uit de 1e single. Het viel me toen pas op dat deze speler wel een heel aparte stijl van gooien had. Met name zijn voetenwerk aan de oche was opmerkelijk. Hij stond namelijk met beide punten van de voeten tegen de oche ? Uiterst opmerkelijk. Toch moet je concluderen dat deze speler geen slechte partij speelde. Toch was Lightning wederom te goed. Nadat Lightning uiterst cool de 1e leg pakte was het grootste verzet van de tegenstander vervlogen. Lightning speelde gemakkelijk de partij uit en stelde 1 punt voor de schuur veilig.

 Kid mocht de overwinning gaan binnenhalen. Kid speelde geen bijster goede wedstrijd maar had toch in ieder leg kans op een outshot. Zijn tegenstander had wellicht een iets hoger promillage dan in zijn eerste partij tegen Teaser. Hij raakte iets beter zijn scores en ook de dubbels liepen aanzienlijk beter. Toch was een overwinning voor the Kid zeker mogelijk geweest maar Kid miste duidelijk de scherpte. Hij verloor uiteindelijk met 3-2.

Kaiser mocht hierna proberen de overwinning veilig te stellen. Hij speelde een gedegen partij waarin hij feitelijk steeds de bovenliggende partij was. Toch moest hij een leg nog afstaan voordat de schuur de derde overwinning kon bijschrijven.

De schuur wist ook zijn derde partij in de competitie te winnen. Verhoudingsgewijs was dit wellicht het minste optreden van de schuur. Belangrijkste is natuurlijk de 3 punten.

Volgende week spelen we tegen Sport 1 uit melick. Geen onbekende tegenstander voor de schuur. Vorig jaar werd er nog onnodig gelijk gespeeld in de thuiswedstrijd tegen de sport. Dit moeten we natuurlijk zien te voorkomen. Tot slot kunnen we mededelen dat de site van de RWDC weer online staat. De schuur mag zich na 3 wedstrijden de trotse koploper noemen.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten