donderdag 17 oktober 2013

Anthony, dit ken toch nie.


De eerste competitiewedstrijd stond op het programma. Tegenstander was Leudal uit Haelen. De ploeg eindige vorig jaar in de middenmoot van de tweede klasse en heeft een paar goede spelers in het team. Der Kaiser had al van speler Marcel van de Heuvel begrepen dat het tweede team van Leudal was opgedoekt. Wellicht dat er enige instroom vanuit dit team had plaatsgevonden. Don Leo Verboeket was helaas niet van de partij. Naar ik heb begrepen was hij van de trap gevallen en was hij hiervan herstellende. Veel beterschap Leo.

 Soms hoop je dat dingen spontaan veranderen. Dat je ergens terugkomt en dat je denkt “ja, dit is veel beter geworden”. Dat bepaalde personen in de spiegel hebben gekeken en denken “ik moet hier mee stoppen “. Dat enige zelfreflectie toch heeft plaatsgevonden.
Helaas……….toen de schuur bij de dartlocatie van Leudal aankwam was er helemaal niets veranderd. Het is niet de beste en gezelligste dartlocatie en daarnaast stond dezelfde barvrouw als vorig jaar nog achter de bar. Sommige mensen moeten gewoon niet in de horeca gaan werken. Hebben geen feeling met het beroep en doen maar iets. Daarnaast heb ik ook nog sterk het vermoeden dat deze mevrouw niet bijster slim is. Maar dit terzijde, ze zal vast heel erg lief zijn.
 
Maar nu terug naar de wedstrijd. De schuur had in de bekerwedstrijd heel erg teleurgesteld en moest duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen. Dat moet de barvrouw misschien ook wel gaan doen. Leudal daarentegen had zijn bekerwedstrijd met 9-1 gewonnen. The Magician had ergens een feestje dus Kaiser was gebombardeerd tot teamcaptain en moest het team qua opstelling naar de overwinning leiden. Gelukkig was deze week Lightning wel weer van de partij.
 
Kid begon de eerste partij. Hij speelde tegen een nieuwe speler van Leudal. Wellicht dat deze speler is ingestroomd vanuit het tweede team. Kid kende eigenlijk geen problemen met deze tegenstander en hoefde niet zijn beste darts te tonen om te winnen. Het werd relatief eenvoudig 1-0.
 
Teaser mocht als tweede aan de bak tegen het neefje van Caller Stewart “ flight” Clarke. Der Kaiser had zich het tellen van deze wedstrijd toevertrouwd. Dat had hij beter niet kunnen doen. Beide heren speelden in een dermate hoog tempo dat het tellend bijna niet was bij te houden. Je had bijna het vermoeden dat de darts van beide heren enorm heet moesten zijn of beide heren moesten zeer naarstig naar het toilet. Teaser maakt trouwens qua darten een hele goede indruk. Hij gooit met vertrouwen en begint ook steeds beter te worden. Zijn tegenstander werd eigenlijk gedurende de wedstrijd steeds slechter. Teaser werd steeds scherper, vooral op de dubbels, en won vrij eenvoudig de wedstrijd.
 
The Lightning mocht als derde naar het bord en speelde een alles of niets partij. Hij startte heel erg sterk en liet in leg 1 zijn eerste 180-er noteren. Als “beloning” ontving hij een halve liter Cola. Natuurlijk won hij ook de eerste leg. In leg 2 was hij heel even het gevoel kwijt en raakte hij ook niet de dubbel. De tegenstander deed dit wel en gooide een mooie 63 finish. The Lightning was nu weer wakker en je merkte gewoon dat als de eerste triple 20 viel je er meer kon verwachten. En jawel, The lightning liet ook een tweede 180-er noteren in deze wedstrijd. Dit keer geen halve liter cola, maar een halve liter bier voor de dorstige Kaiser en Teaser. Lightning, thanx. The Lightning liet nu niets maar aanbranden en won eenvoudig de wedstrijd.
 
Der Kaiser mocht proberen er 4-0 van te maken. Hij speelde tegen Marcel van de Heuvel. Op voorhand geen makkelijk opgave. Gedurende de partij merkte je dat van de Heuvel niet zijn beste avond had. Kaiser daarentegen begon steeds beter in zijn spel te komen. Der Kaiser kwam wel met 1-0 achter maar wist dit om te buigen naar een 2-1 voorsprong. In leg 4 nam Kaiser scorend ook weer een voorsprong maar werd verrast door een mooie 180 van zijn tegenstander en een snelle checkout hierna. In de 5e leg was het een loterij op de laatste outshot. Marcel van de Heuvel bleek op et eind toch koelbloediger te zijn en won de spannende partij. De schuur had knap een 3-1 voorsprong na de eerste 4 singles. 
 
De koppels werden als volgt door de captain de baan opgestuurd. Lightning/Kid en Teaser/Kaiser.

The Kid en the Lightning speelden een goede koppel. Vooral lightning liet zien in goede vorm te verkeren. Teaser en Kaiser hadden al een paar halve liters op verdacht besteld maar moesten deze uiteindelijk toch annuleren. De score bleef haperen bij “slechts”140. The Kid liet in de koppel zien langzaam weer in een goede vorm te groeien hij maakt progressie. Leudal kon ook in deze partij geen vuist maken en verloor eenvoudig.
 
Bij ontbreken van the Magician was het koppel Teaser/Kaiser weer eens aan de beurt. De partij kende een beetje een rare start. Leudal had eigenlijk de eerste leg moeten pakken maar vergat de beslissende finish te gooien waardoor de schuur de leg won. In de tweede leg gebeurde precies het tegenovergestelde. Met 1-1 op het bord bleek de schuur scorend toch de betere ploeg. Deze keer vergat het team niet de partij op slot te gooien en won met 3-1. Een 5-1 voorsprong na de koppels. De schuur kon nauwelijks bevatten hoe makkelijk de wedstrijd verliep.
 
De captain dacht never change a winning opstelling en stuurde de mannen in de zelfde volgorde de baan op. Kid moest dit keer afrekenen met Stewart “flight cq superman”Clarke. Clarke begon goed aan de wedstrijd maar the Kid bleef ontzettend goed volgen. Daarnaast maakte the Kid handig gebruik van het gebrekkige telwerk van de teller aan het bord. Hierdoor kon kwam Stewart steeds minder in zijn ritme en je zag dat de wedstrijd hem ontglipte. Dit kwam mede ook door het steeds beter wordende spel van The Kid. Het vertrouwen leek met ieder gegooide pijl te groeien. Alles wat eerst net mis ging leek nu wel goed te vallen en dan is het spel van the kid mooi om naar te kijken. The Kid won en maakte de overwinning een feit.
 
Het seizoen is nog maar kort maar Teaser laat voor mijn gevoel een enorme progressie zien ten opzichte van voorafgaande seizoenen. De twijfel lijkt weg.. Geen pijlen meer die constant in de 5 en de 12 belanden. Nee, Teaser gooit momenteel snel en goed. Het is een beetje de Teaser die ik uit een ver verleden nog ken. Toen werd hij na het gooien van een 17 darter de volgende partij er nog naast gezet. Als Teaser zo blijft gooien dan gaat hij veel meer partijen pakken in de loop van het seizoen. Uiteraard won Teaser ook zijn 3e partij deze avond.
 
Lightning liet ook in zijn laatste partij weer zien in goede vorm te verkeren. Scorend liet hij weer een veelvoud aan 140-ers noteren. Rare is wel dat hij in verhouding heel erg 100 scores gooide. We kunnen stellen dat als 1 pijl de triple raakte er bijna altijd wel een 2e ook in ging. Lightning was ook nog eens scherp op de dubbels waardoor Marcel van de Heuvel eigenlijk geen moment de indruk maakte de partij te kunnen winnen.Ook lightning won zijn 2e single overtuigend.
 
Kaiser speelde de laatste single niet zijn beste spel. Vooral in leg 2 ging het ernstig mis. Hij kon de dubbel maar niet raken. Zijn tegenstander had ook bijzonder veel moeite met het vinden van de dubbel maar wist dit uiteindelijk toch eerder te doen. Nodeloos set verlies voor de Kaiser. In leg 3 en 4 deed Kaiser wat hij in leg 2 vergat, snel uitgooien. Vooral schrijver Teaser was hierover opgelucht.
 
Na de nederlaag  in de beker lijkt het team de weg naar boven te hebben ingeslagen. Het team won achteloos gemakkelijk van Leudal. Al moeten we wel stellen dat Leudal toch wel beter kan dan ze deze avond hebben laten zien. Volgende week tegen Two Spirits. Een nieuw team in onze klasse. In dit team zou Roy Kempkens spelen. Goede speler die tot voor kort niet onverdienstelijk presteerde in de hoofdklasse maar er toch klaarblijkelijk voor heeft gekozen om lager te gaan gooien. Wedstrijd om naar uit te kijken lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten