woensdag 16 januari 2013

Schuur weet weer wat winnen is

Na 4 wedstrijden zonder overwinning heeft de schuur eindelijk weer eens weten te winnen. Leudal uit Haelen was de tegenstander. Op voorhand was niet duidelijk hoe sterk Leudal zou zijn. Ze hadden tot voor de wedstrijd pas 1 wedstrijd verloren maar ook pas 1 gewonnen. Leudal is voor de schuur geen onbekende tegenstander. Het team speelde enkele jaren geleden nog in dezelfde klasse als de schuur. Leudal promoveerde naar een hogere klasse maar is sinds vorig jaar weer terug in deze klasse. Met Marcel van de Heuvel en Stewart Clarke in je team zou je best een potje kunnen breken. Gelukkig voor de schuur was stuart er niet bij. Duidelijk een aderlating voor Leudal.

Teaser mocht de spits afbijten maar trof het niet in de loting. Hij mocht spelen tegen marcel van de Heuvel. Marcel ging als een komeet van start en gooide de ene naar de andere triple. Teaser kon niet meer doen dan volgen. Dit bleek gaandeweg de partij niet eens zo'n verkeerd idee. Teaser kwam steeds beter in de wedstrijd en begon beter scorend te gooien. In sommige legs was hij zelfs scorend de bovenliggende partij. Teaser was in het zadel geholpen door Marcel die wel heel veel pijltjes nodig had voor zijn outshots. In de vijfde leg was het een zeer spannende wedstrijd. Teaser kreeg zelfs pijlen voor de wedstrijd. Wat had ik die dubbel 16 graag zien vallen. Helaas kon Teaser de wedstrijd niet winnen. Wel had hij laten zien dat zijn trainingen vruchten zullen gaan afgooien. Daar twijfel ik niet meer aan. Speciale dank gaat uit naar Nelleke die een trainingsruimte ter beschikking heeft gesteld.

The lightning mocht hierna tegen good old "don"Leo. Leo kennen we vooral van de interne rankingtoernooitjes. Hier speelde hij af en toe een toernooitje mee. Leo is volgens mij ook de enige speler binnen de RWDC die de pijlen van boven zijn hoofd gooit. Opmerkelijk om te zien maar in de 1e leg wist hij de triples goed te vinden. The Lightning hield ook scorend vol de druk erop. De druk werd Leo duidelijk te veel en moest capituleren. 1-0 voor the lightning en feitelijk betekende dit ook de overwinning, Leo kon het niet meer bijbenen en the Lightning maakte de wedstrijd vakkundig af 3-0 was de uitslag.

De trouwe lezer zal bemerkt hebben dat Kid meestal een van de eerste twee singles speelt en nu niet !! Geen tactische zet van the Captain maar the Kid had vooraf aan de wedstrijd belangrijke zaken te doen. We hebben moeten gokken maar we denken een tenniswedstrijd. Of heeft the Kid moet gokken op een tenniswedstrijd en hier flink wat ballen mee gewonnen ?  Geen idee.... maar the kid speelde als derde. Hoe dan ook, in de 1e leg liet hij zien dat de dartwedstrijd niet had te lijden onder de voorbereiding. Dan is alles geoorloofd. In leg 1 liet hij het neefje van Stuart Clarke alle hoeken van het bord zien. Hierna temporiseerde the kid en kwam nooit meer in de problemen. ook hier was 3-0 de uitslag.

Kaiser mocht hierna spelen tegen de zoon van Leo. Deze was net binnen komen strompelen vanaf zijn werk. Geheel onvoorbereid startte hij aan de wedstrijd. Kaiser maakte feitelijk dezelfde indruk en kwam totaal niet in zijn spel. Zijn tegenstander gooide traag en vertraagde ook nog een keer de wedstrijd. Kaiser die niet in grootste vorm verkeerd had hier duidelijk moeite mee en speelde een draak van een partij. In leg 3 wist hij het spreekwoordelijk lek pas boven te krijgen. Toch kwam hij gedurende de wedstrijd nooit in de problemen. Ook hij won met 3-0.

De koppels werden gespeeld in de bekende formaties. Over de koppel van Kid en Lightning heb ik de instructies gekregen niet teveel te vertellen. Dat lukt gemakkelijk. Het was niet best. Beide heren speelden niet op hun niveau maar wonnen toch. Dus verder geen commentaar.

The Magician en Kaiser speelden waarschijnlijk hun beste koppel. Scorend liep het redelijk en ze konden qua niveau goed mee. Ze kregen zelfs matchdarts. Helaas wist Kaiser deze niet te verzilveren en won alsnog leudal deze wedstrijd.

Gezien de goed verlopen koppelwedstrijd wilde der Kaiser wel als eerste starten. Gek genoeg had leudal de zaken ook goed omgegooid en speelde kaiser weer tegen dezel\fde tegenstander. Dit keer had kaiser zich iets beter op de wedstrijd ingesteld en moest allen nog de 1e leg inleveren. Hierna was Kaiser duidelijk de betere speler en won de wedstrijd met 3-1.

Ik weet niet precies wie er als tweede speelde. Volgens mij was het lightning die de overwinning binnenhaalde met een 3-0 overwinning. Kid zorgde hierna voor de 7-3 door ook weer zijn tweede single met 3-0 te winnen. Leudal was duidelijk een maatje te klein voor de schuur.

Met uitzondering van Marcel van de Heuvel. Wederom had Teaser de "pech" om tegen hem te spelen. Teaser verloor met 3-0 maar had in alle legs een kans om te winnen. Daarnaast was het niveau om van te smullen. Zo hebben we teaser al heel lang niet meer zien gooien. De mannen van de schuur keken elkaar verbaasd aan. Teaser had duidelijk een aantal uurtjes op de trainingsbaan verbracht. Dat hij de wedstrijd verloor is jammer. Met dit spel had hij van iedere andere tegenstander van Leudal deze avond gewonnen.

Met deze overwinning nestelt de schuur zich op de tweede plaats. Aad Leeuwe en de Tramhalte lieten namelijk punten liggen. Winnaar van het weekend was biej Geert dat zonder zelf te spelen koploper bleef. Volgende week staat de topper tegen Biej Geert op het programma. Wie is na volgende week de koploper?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten