vrijdag 18 januari 2013

Schuur valt collectief door de mand

De schuur heeft de topper om de koppositie kansloos verloren. Waren de mannen van biej Geert zo goed ? Dat viel alleszins mee. Het was een goed team dat vooral scorend zijn mannetje stond. De schuur uit Merum gooide helemaal niets en verloor van zichzelf. Te zeer de wil om te moeten winnen verlamde het team. Biej Geert 2 was hierin veel koeler en won terecht de wedstrijd.

Kid begon de eerste single en kreeg in de eerste leg achtereenvolgens een 140-er en een 180-er tegen. Het leek wel of kid deze "klap" de hele avond niet meer te boven kwam. Kid raakte niets meer en speelde zichzelf uit de wedstrijd. De tegenstander won dan ook makkelijk met 3-0.

The Lightning deed in de eerste partij wel nog wat hij moest doen. Hij won de partij. Overtuigend was het niet maar zijn checkouts waren zodanig dat zij tegenstander niet heel veel kansen kreeg. Met een 1-1 op het bord was het hopen op betere partijen.

In de derde partij stond "the Clash" Teaser/Roossen op het programma. Teaser had vorig jaar 2x in een onderling duel van Roossen gewonnen. Met de stijgende vorm leken nu ook de kansen voor Teaser groot te zijn. Maar het liep dit keer toch anders. Teaser deed zijn best maar heel goed was het nog niet. Roossen speelde ook niet opperbest maar kreeg meer kansen op de dubbels. Ook Teaser moest een verlies incasseren.

Kaiser mocht hierna spelen tegen een nieuwe speler van Biej Geert. Deze speler gooide best een aardige pijl. Het niveau van der Kaiser daarentegen was schrikbarend. Kaiser kon niet met de druk omgaan en verloor deze partij kansloos. 0-3 waren de kille cijfers.

Na deze 4 singles wist de schuur dat het een hele moeilijke avond ging worden. Geen enkele speler leek de vorm of het geloof te hebben op een goede afloop.

De captain had alles eens goed bekeken en had wijselijk besloten zelf niet te spelen. Hij liet de overige spelers de gehele avond door het stof kruipen. Zo kom je weer met beide beenjes op de grond.

De koppel van Kid/Lightning was typerend voor de gehele avond. Met 2-0 voor komen door 2 "gestolen" legs en dan alsnog met 3-2 de boot in gaan. De onderlinge frustraties waren in deze partij groot. The Lightning raakte wel nog af en toe een goede score maar het niveau van Kid was dramatisch. Iedereen wist dat het met The Kid deze avond niet meer goed ging komen.

De koppel van Teaser en Kaiser was ook niet denderend. Het was vooral Kaiser die scorend nog helemaal niets wist te presteren. De 180-er die hij gooide kwam dan ook geheel uit het niets. Teaser liet wel nog in 1 leg een drietal  120+ scores noteren. Deze leg werd dan ook gewonnen. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-1 vverloren.

5-1 achter. Dat was wel heel lang geleden. Maar de Gifbeker was nog niet leeg. Kid mocht als eerste weer aan het bord verschijnen. Gezien het verloop van de gehele avond had niemand in een goede afloop vertrouwen. En zo geschiede. Kid probeerde het wel maar het gevoel was er gewoonweg niet. Kid ging wederom met 3-0 van het bord en de eerste nederlaag van dit seizoen was een feit.

Lightning was aardig gefrustreerd door het optreden van het gehele team. Dit tekende zich af in zijn eigen partij. The lightning kon het niet meer opbrengen om vol gefocust te spelen en ging met 3-0 van het bord.

Met geen druk meer op de ketel kwam Kaiser weer tot leven. Mosterd na de maaltijd noemen ze dit ook wel. Opeens vielen de triples wel weer en speelde hij een paar aardige legs. Hij won met 3-2.

Teaser wist ook zijn laatste partij met 3-1 te winnen zodat de stand nog enigszins draaglijk was. Maar de manier waarop de schuur deze wedstrijd verloor was kenmerkend. Als de spanning te groot wordt heeft het team moeite met presteren. Ik durf nu al te voorspellen dat volgende week het gebruikelijke niveau weer bereikt zal worden. Wellicht dat het team ook nog wel xtra wil laten zien hoe goed het kan spelen. Ik hoop het.

Waren er ook postieve dingen deze avond. JA. Ik vermoed het promilage van Kaiser en Magician op het eind van de avond. Daarnaast de uitspraak van teaser na het winnen van zijn laaste partij: "ik wist dat ik deze partij niet ging verliezen". Dat heb ik Teaser al jaren niet meer horen zeggen. Daar spreekt vertrouwen uit. Dat is de basis van het darten. Volgende week Sport Melick Thuis. Ik voorspel 8-2. Biej Geert moet nu weer tegen de nummer 2 uit de stand. Dit keer de tramhalte. Bij winst van de Tramhalte en winst van de schuur is alles weer open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten