woensdag 2 januari 2013

Bekeravontuur snel voorbij

De schuur mocht voor de verliezersronde van de beker afreizen naar Posterholt. Potje Postert 2 was de tegenstander. Erg gemotiveerd voor de wedstrijd waren de mannen van de schuur niet. Het bekertoernooi heeft geen prioriteit. Met der Kaiser als de Bob zou het in ieder geval een tricky rit gaan worden. Dit keer geen hevige sneeuwval maar dichte mistvelden. Gedurende de gehele avond zou het zicht op een eventuele overwinning ook erg troebel blijven. Overigens was de schuur deze avond niet compleet. The Lightning had aangegeven een keertje niet mee te gaan.

De schuur had deze avond ook enkele heldere momenten al waren ze erg sporadisch. Niet overmeld mag blijven de eerste wedstrijd van the Kid. Hij speelde tegen de sterkste speler van Potje. Een speler die trouwens met gemak in onze klasse zou meekunnen. Maar in deze wedstrijd lukte The Kid bijna alles. Scores goed (1x 180), checkouts goed (100 finish) en hiermee een 3-0 overwinning. Ondanks dit alles was de speler van Potje altijd in de buurt om bij een eventuele misstap van the Kid toe te slaan.

Bij afwezigheid van the Lightning moest The Magician 3 wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd was er een in de categorie "lang". Der Kaiser die zichzelf tot teller/slachtoffer had veroordeeld stond bijna een half uur aan het bord. Je zou dan hopen op een eventuele 2-3. Zeker gezien de tijdsduur. Maar het werd gewoon 3-0 voor potje. Der Kaiser die meerder malen aan het telbord in slaap dreigde te vallen werd gelukkig door de steeds zwaarder bass die uit de speaker knalde wakker gehouden. Positieve punten aan deze wedstrijd. The Magfician gooide gewoon zijn pijltjes en haperde bijna niet. Daarnaast had hij ieder leg een kans op de winst.

Teaser mocht hierna voor een 2-1 voorsprong gaan zorgen. Maar ook teaser ging met 3-0 de boot in. Van het gevoel dat hij de laatste wedstrijd tegen de tramhalte 2 had laten zien was weinig tot niets meer overgebleven. Teaser ging ook met 3-0 van het bord. Toen was al bekend dat het geen makkelijke avond zou worden.

Der Kaiser mocht hierna de stand gelijk gaan trekken. Maar de Kaiser als Bob is niet als der Kaiser met een biertje op. Dat is algemeen bekend. Toch speelde der Kaiser geen onaardige wedsrijd. Met een flink aantal 80+ scores en gedegen checkouts wist hij de wedstrijd toch met 3-0 te winnen.

De koppels waren dit keer Kid/Teaser en Kaiser/Magician. The Kid was geen schim meer van de speler in de eerste single en geen volledig mee in het bedenkelijke niveau van deze avond. Toch wist hij samen met Teaser de overwinning te pakken. Geen klasse wedstrijd maar goed genoeg zullen we maar zeggen.

Der Kaiser en The Magician konden alleen de eerste 2 legs het niveau enigszins bijbenen. Kansen op een leg werden hun door de tegenstander geboden. Hierdoor wisten beide heren toch nog een leg te pakken. Na de tweede leg werden ze totaal overklast door de tegenstander. Tot overmaat van ramp kreeg the Magician ook weer last van zijn darteritus. Met 3-3 op het bord kon je aanvoelen dat de schuur het niet makkelijk ging krijgen.

The Kid zorgde nog wel met een 3-1 overwinning in de tweede single voor een kleine opleving maar hierna gingen Der Kaiser en the Magician al snel met 3-0 van het bord af. Met een 5-4 achterstand op het bord mocht Teaser proberen toch nog de bierronde af te dwingen. Teaser kreeg hier ook nog wel kansen voor. Hij stond met 2-1 voor en kreeg twee pijlen voor de wedstrijd. "Helaas" werden deze gemist en Potje pakte de 2-2. Hierna was de speler van Potje heer en meester en liet een geweldige leg zien met een 4-tal 100 scores. Dit kon Teaser niet meer bijbenen. Potje won verdiend met 6-4. Gedurende de wedstrijd zijn er feitelijk geen kansen op een overwinning geweest voor de schuur. De schuur kan zich nu volledig richten op de competitie. De wedstrijd gaf wel aan dat de schuur zeer kwetsbaar is in de breedte. Op de weg terug naar de schuur was de hevige mist ook verdwenen. Hopelijk heeft de schuur de komende week het zicht weer op scherp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten