woensdag 2 januari 2013

Het Tramhalte gevoel

De schuur heeft nu zelf mogen ervaren hoe het is om een voor het oprapen liggende overwinning niet te pakken en genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Tramhalte ging nu niet de schuur maar Aad Leeuwe als morele winnaar van het bord. De schuur had een 4-2 voorsprong na de koppels niet weten te verzilveren tot een overwinning. De wedstrijd tegen aad Leeuwe was een kopie van de wedstrijd van vorig jaar. Ook toen wist de schuur niet te winnen en eindigde de wedstrijd ook in 5-5. Toen werd zelfs een 5-2 voorsprong verspeeld.

De schuur begon wederom met the Kid als openingsspeler. In de eerste leg moest hij nog alle zeilen bijzetten om niet meteen op achterstand te komen. De speler van Aad Leeuwe liet zien een aardig potje te kunnen gooien. Nadat the Kid de eerste leg had gepakt was het grootste verzet gebroken. Scorend hield the Kid zijn tegenstander goed onder druk. Mede hierdoor kon hij een mooie 3-1 overwinning pakken.

The Lightning kwam wat stroefjes op gang in zijn eerste wedstrijd. Gaandeweg de partij wist hij het niveau op te tillen naar een behoorlijk niveau. Mede hierdoor kon hij zijn eerste 180-er van het seizoen laten noteren. De speler van Aaad Leeuwe kon het niveau nie bijbenen en ging met 3-0 van het bord af.

Teaser speelde een spannende partij. Het spel was niet heel top maar de spanning maakte heel veel goed. In alle legs was het heel erg close. Teaser leit een behoorlijk aantal 80+ scores noteren en hiermee kun je dus al heel snel een kansmaken op de overwinning. Helaas voor Teaser gingen alle legs met de darts waardoor hij uiteindelijk toch het onderspit moest delven.

Der Kaiser mocht proberen er 3-1 van te maken. Hij kon zich herinneren dat hij voriug jaar nog 3-0 klop had gekregen van deze speler. Der Kaiser zat vanaf pijl 1 goed in zijn vel en liet een behorlijk niveau zien. Zijn tegenstander gooide in leg 3 pas zijn 1e triple 20. Das veel te laat. In leg 2 liet der Kaiser nog een mooie 148 finish zien en feitelijk was hiermee het verzet en geloof bij de tegenstander volledig weg. Der Kaiser won vrij gemakkelijk met 3-0. De schuur had een mooie 3-1 voorsprong. De avond leek goed te verlopen.

De koppels verliepen zoals gebruikelijk. The Lightning en The Kid wonnen en The Magician en Der Kaiser mochten weer in het stof bijten. Toch leek dit voor de schuur voldoende. Twee overwinningen in de laatste 4 singles moest toch mogelijk zijn ?

Helaas kon alleen the Lightning zijn 2e single winnen. The Kid ging als eerste met 3-1 van het bord. Hierna was het Teaser die wederom in een spannende wedstrijd met 2-3 zijn meerder moest erkennen in een speler van Aad Leeuwe. The Lightning zorgde welliswaar nog voor de 5-4 maar Der Kaiser wist in de laatste partij 2 wedstrijdpijlen niet te verzilveren en verloor met 3-2. De druiven waren zuur voor de schuur. Bij een overwinning zou Aad Leeuwe toch al op 4 punten achterstand hebben gestaan. Wel kunnen we stellen dat de schuur in een volledige bezetting moeilijk is te verslaan. De twee topwedstrijden werden allebei niet verloren. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Trouble down Under. Nu maar hopen dat het niet te warm is. Maar een pittig knakworstje kan wonderen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten