vrijdag 26 oktober 2012

koppels beslissend in bekerclash 1e tegen 2e

De bekerloting had bepaald dat in de 1e ronde van de beker team 1 tegen team 2 moest spelen. Gelukkig was het in de 1e ronde van de beker zodat er in ieder geval geen team zou worden uitgeschakeld.
Team 1 moest the Lightning missen die ergens in beieren verbleef. We verwachten niet dat hij bij de oktoberfeesten is geweest. Als vervanger was the Waiter opgeroepen die hiermee zijn officiele debuut zou maken. Team 2 was op volle oorlogssterkte aanwezig.

Over de eerste 4 singles kunnen we heel kort zijn. Ze eindigden allemaal in 3-0 en beide teams won elk 2 partijen.

Rens won van Kai. Vooral in leg 1 wist Kai nog goed partij te beiden maar het was The Kid die gedurende de wedstrijd steeds beter begon te gooien en verdiend de partij won.

Teaser moest tegen Rosnner. Teaser kreeg iedere leg wel een kans op een outshot maar dat was vooral omdat Rossner niet meteen uitgooide. UIteindelijk was Raymund toch drie keer snleer en won verdiend met 3-0.

Kaiser mocht hierna tegen Roy. In een tegenvallende wedstrijd wisten beide heren niet te imponeren. Roy was nog net iets minder op dreef dan der Kaiser waardoor der Kaiser uiteindelijk makkelijk met 3-0 won.

Hierna volgde het iofficiele debuut van The Waiter. Pech voor hem was dat hij tegen een goed spelende Michiel mocht aantreden. Michiel liet er met degelijk spel geen gras overgroeien. Hij gaf The Waiter geen kans in de wedstrijd te komen en won met 3-0.

Hierna volgden 2 spannende koppelwedstrijden die "all the way" gingen. In de 1e koppel hadden the Magician en der Kaiser in de 4e leg ongevver 9 matchdarts verpruts om hierna in de 5e leg alsnog kopje onder te gaan. Zure nederlaag bleek achteraf.

Teaser en Kid deden het al niet veel beter. Ook hier was het niveau niet erg hoogstaand en was de 5e leg beslissend. Ook hier was het team 2 dat aan het langste eind trok.

Met nog 4 wedstrijden te gaan en een 4-2 achterstand wist het eerste al dat het een lastige avond ging worden. Bij afwezigheid van The Lightning merkte je toch dat team 2 in de breedte een sterker team had.

Team 1 begon met een alles of niets opstelling en probeerde zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven.
De eerte partij was een herhaling van een eerste single. Roy mocht weer tegen der kaiser spelen. Het werd wederom 3-0 voor der Kaiser. Roy had niet zijn beste avond.

Hierna was het Kid die van Rosnner wist te winnen. Hij won met 3-1. Kid had soms heel veel moeite met de dubbel te vinden. Hierdoor wist Rossner toch nog een legje weg te kapen. Dit was ook officieel de 1e leg die The Kid dit jaar in een single verloor.

Bij een 4-4 stand moest teaser proberen een 5-4 voorsprong op het scorebord te brengen. Met een beetje magie was dit wellicht gelukt. Teaser speelde geen slechte partij en liet een mooie 119 finish noteren. Uiteindelijk was michiel toch de sterkere speler. Het tweede stond met 5-4 voor.

Tommy had aan zijn koppelwedstrijd toch een goed gevoel overgehouden en had zichzelf toch weer eens ingedeeld in de singles. Marc Mevissen was toch een maatje te groot voor Tommy. Marc gooide goede scores en liet Tommy geen moment in de wedstrijd komen en maakte de partij en de westrijd vakkundig af.

Achteraf kunnen we stellen de team 1 zwak presteerde en team 2 verdiend heeft gewonnen. Team wist geen enkel moment een vuist te maken. De afwezigheid van the lightning was erg goed merkbaar en dat geeft te denken. Het team zal in de breedte toch beter moeten aan presteren. Der Kaiser speelt al een paar weken niet lekker en ook Teaser weet de vorm maar niet te vinden. The Kid heeft vooral problemen in de koppels en presteert daar nog benedenmaats.

Belangrijkste was wel dat we nog een leuke avond hebben gehad. Als het darten niet echt goed lukt dan kun je nog altijd gaan kaarten. Volgende week mogen we naar de post 2 . Redelijk bekend team waar vorig jaar nog een oefenpot tegen is gegooid. Ik hoop dat het tweede team uit de overwinning wat vertrouwen heeft geput. Met twee nederlagen in de 1e twee competitiewedstrijden is en overwinning broodnodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten