dinsdag 9 oktober 2012

Karakter en Klasse

Eindelijk we mogen weer ! 5 oktober stond de eerste wedstrijd tegen Berg 1 op het programma. Al vroeg die morgen komen de eerste whatsapp berichtjes binnen. De spelers van het eerste hebben weer zin om te darten. Met een mooie derde plek tijdens het vorige seizoen zijn de verwachtingen redelijk hoog. De ploeg hoopt net als vorig jaar lang te kunnen meespelen om de hoogste plekken.

Berg 1 is geen onbekende opponent voor de schuur 1. Vorig jaar werd in berg nog met 6-4 verloren en werd er thuis dik gewonnen met 8-2. Daarnaast is het toch altijd afwachten of er spelerswisselingen hebben plaatsgevonden.

Bij aankomst bleek het team van Berg 1 grotendeels uit dezelfde spelers te bestaan. Berg 1 is niet een van de topteams in onze klasse maar wel een team dat van iedere tegenstander in onze klasse wel kan winnen.

The kid mocht de spits afbijten en ging voortvarend van start. In knowtime had hij zijn eerste twee 120+ scores al genoteerd. Hierna stokte de geoliede machine enigszins maar was het overtuigend genoeg om het eerste punt binnen te halen. Voor een 1e seizoenspartij helemaal niet slecht.

Teaser mocht als tweede naar het bord. Tijdens het ingooien was ons al opgevallen de het dartbord erg hard was. Teaser had hierdoor heel veel last van pijlen die uit het bord vallen. Zijn dartstijl is niet geschikt voor een hard bord. Maar laten we eerlijk zijn het bord was echt bagger. Volgens de spelers van Berg was het een nieuw bord !!! Ja, waarschijnlijk in 2005 gekocht en nu voor het eerst opgehangen. Teaser probeerde er het beste van te maken maar het is moeilijk focussen als je pijlen er steeds uitvallen. Daarnaast ga je ook je stijl enigszins aanpassen doordat je harder gaat gooien om de pijlen maar het boord te laten zitten. Al met al niet en partij om erg vrolijk van te worden. Teaser verloor met 3-0 maar ik durf te wedden dat op een goed bord de wedstrijd anders was verlopen.

The lightning mocht de schuur weer op voorsprong gaan zetten. Hij speelde tegen een jonge gast die toch een redlijk pijltje kon gooien. Alleen bij het berekenen van de outshots had hij veel tijd en aanwijzingen van zijn teamgenoten nodig. The Lightning kon hier goed mee omgaan en bleef rustig. Hij zette de derder 3-0 van deze avond op het bord en gaf de schuur een 2-1 voorsprong.

Kaiser stuitte in de 4e partij op hetzelfde probleem als Teaser. Ook hij heeft een zachte worp en dus last van uit het bord vallende pijlen. Vooral in de 1e leg speelde hem dit parten. Deze leg verloor hij dan ook. Hierna ging hij toch iets harder gooien waardoor hij beter in zijn ritme kwam. Met een paar goede snelle checkouts zette hij de schuur op een 3-1 voorsprong.

De koppels werden in de gebruikelijk opstelling gespeeld. Magician/Kaiser en Kid/Lightning.
Der Kaiser en The Magician (die overigens nog net in zijn dartshirt past) speelden een matige dubbel. De mannen kregen wel kansen maar wisten deze niet te benutten. Ze gingen met 3-0 van het bord. Positief was dat The Magician in ieder geval zijn pijlen weer deed loslaten en op deze manier het dartgevoel probeert terug te krijgen. De darteritus speelt hem nog altijd parten.

De tweede koppel kunnen we plaatsen in de categorie "Thriller". Het was een wedtrijd op hoog niveau waarin duidelijk werd dat Berg zich er van bewust was dat dit wellicht hun laatste strohalm in deze wedstrijd zou kunnen zijn. De speler die in de eerste partij nog weining tegenstand aan The Kid had gegeven wist nu de ene na de andere 140-er te noteren. Zet daarbij een speler die ook nog regelmatig een tripletje raakt en dan krijgt ook een topkoppel zoals Kid/Lightning het moeilijk. Maar de mannen toonden karakter. Bij een 2-2 stand en 140 punten achterstand in de beslissende leg wisten ze opeens wel de triples te vinden. Karaker en Klasse kwamen bij elkaar en zorgden voor een 3-2 overwinning. Mooie prestatie heren !

Nu we het toch over Karakter en Klasse hebben kunnen we meteen inhaken in de tweede single partij van The Kid. Deze was werkelijk om te smullen. Het jonge manneke van Berg dat bij de checkouts toch wel telprobleempjes had was de tegenstander. Beide mannen lieten een puike partij zien waarin scorend een heel hoog niveau werd gehaald. De speler van Berg deed absoluut niet onder voor The Kid. The Kid moest alle zeilen bijzetten maar bleef heel rustig en koel. The Kid raakte snel zijn dubbel en won afgetekend met 3-0. Soms zeggen cijfers niets over de spanning van een wedstrijd. Naast de koppelwedstrijd wist kid weer een hele balngrijke partij te winnen.

Als we het dan over klasse hebben dan mogen we de partij van the Lightning wel inlijsten. Vanaf pijl 1 wist vrijwel iedereen dat the Lightning zou winnen. Ieder pijl zat lekker in het bord en the lightning kan dan opeens heel goed darten. In leg 2 ging bijna alles goed .Na negen pijlen had the Lightning nog 121 over. De moed moet de tegenstander wel in de schoenen zijn gezakt. The Lightning haalde in stijl de overwinning binnen. Bij terugkomst van het bord (ik had de eer deze mooie partij te mogen "tellen") kunnen we stellen dat niet iedereen binnen ons team 13 pils mag drinken. Er was een glas bier over de scoreklapper gevallen. De scorecijfers voor deze wedstrijd zijn helaas niet meer te herleiden.

Teaser en Kaiser mochten hierna proberen de voorsprong te vergroten. Dit lukte deels. Teaser verloor met 3-1 en Der Kaiser won met 3-0. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een geslaagde avond en wedstrijd. Voor een eerste competiewedstrijd was dit bepaald niet slecht. Volgende week mogen we spelen tegen promovendus Schuit 1. Een zeker niet te onderschatten tegenstander. Vorig jaar werd hiervan in de beker nog met 7-3 van gewonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten