vrijdag 19 oktober 2012

De Schuit haalt bakzeil bij de Schuur

De eerste thuiswedstrijd stond op het programma voor de schuur 1. Tegenstander was promovendus de Schuit 1 uit Roermond. De schuit 1 was geen volledig onbekende voor de schuur. Vorig jaar was de schuit 1 de eerste opponent geweest in het bekertoernooi. Destijds wist de schuur vrij eenvoudig met 7-3 te winnen. Vorig jaar had de Schuit 1 zich tijdens het seizoen nog versterkt met voormalig hoofdklasse speler Mike Gaeta. Gelukkig voor de schuur was deze speler er deze avond niet bij.

The Kid beet wederom de spits af. Hij ging als een komeet van start en had binnen 2 legs al 3x 140 achter zijn naam staan en kans op een 14-darter. De speler van de schuit kon dit tempo de eerste 2 legs zeker niet bijbenen. In leg 3 begon deze speler opeens wel triples te raken en moest de enigszins op auto-pilot spelende Kid een versnelling hoger schakelen. Gelukkig had de speler van de schuit nu de grootste problemen met zijn outshot en kon kid er snel 3-0 van maken.

The Lightning mocht hierna spelen tegen de potentieel sterkste speler van de schuit. Er stond trouwens nog een kleine rekening open tussen beide spelers. In de bekerwedstrijd van vorig jaar had deze speler The Lightning met psychologische oorlogsvoering dusdanig uit de wedstrijd gebracht dat hij de wedstrijd met 3-2 verloor. The lightning speelde met deze wedstijd nog in het achterhoofd een goede partij. Hij liet deze keer geen gras over groeien en besliste met enkele snelle outshots de wedstrijd in zijn voordeel. 3-0 waren de duidelijke cijfers.

Teaser mocht weer als derde aan de bak. Maar de vorm van het cubkampioenschap lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. Teaser kon niet scorend imponeren en de tegenstander gooide scorend gewoon beter. Beslissend was waarschijnlijk de derde leg. Met een 1-1 stand en beide spelers op dubbel 1 weet je dat als je uitgooit je heel dicht bij een overwinning bent. Beide spelers konden de dubbel 1 niet vinden. Het was een loterij. Uiteindelijk wist de speler van de Schuit de leg en op basis hiervan ook uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Der Kaiser mocht de voorsprong uitbouwen. Maar der Kaiser verkeert ook nog niet in de vorm die hij graag zou willen hebben. Het werd een echte "werk"wedstrijd waarin hij vooral tegen zichzelf speelde.
Het zijn de snelle checkouts die hem nog een beetje op de been houden. Kaiser had het geluk dat de tegenstander er ook niet veel van bakte. Uiteindelijk wist hij met 3-1 te winnen. Overwinning was goed. Spel zwaar benedenmaats.

The Lightning en Kid hadden wellicht iets te goed naar het spel van der Kaiser gekeken. Beide heren wisten in de dubbel ook niet te imponeren en waren geen schim van de speler die nog duidelijk in de single had gewonnen. Vooral the kid kwam absoluut niet in zijn ritme en bakte er vrij weinig van. Dat the kid en Lightning toch nog met 3-1 wonnen zegt mijnsinziens genoeg over de tegenstander.

In de categorie kansloos kunnen we de koppelwedstrijd van Magician en Kaiser scharen. Scorend redelijk dramatisch en ook de dubbels vielen niet. Dan ga je kansloos met 3-0 van het bord.

Met een 4-2 voorsprong moesten er nog 2 wedstrijden worden gewonnen. Kaiser adviseerde the teamcaptain hem als eerste te laten spelen. In de koppelwedstrijd had hij wel het gevoel gehad beter in zijn spel te komen. Daarnaast had hij het idee dat de schuit met de sterkste speler zou beginnen en dat zou de kans op een overwinning voor de drie overige spelers van de schuur groter maken.
Kaiser kreeg in alle opzichten gelijk. Hij speelde tegen de sterkste speler. Had ook weer een goed gevoel en speelde een goede partij. Hij gooide daarnaast de 1e 180 van het seizoen en gooide 100% op zijn checkouts.

Het verzet van de schuit was hierdoor definitief gebroken. The kid en Lightning zorgden met wederom 2 overwinningen voor een 7-2 tussenstand. Opmerkelijk feit is dat zowel The Kid als The Lightning na twee wedstrijden in de singlepartijen nog geen leg hebben verloren.

In een wedstrijd om des keizersbaard wist teaser er  helaas geen 8-2 van te maken.

Volgende wedstrijd is de bekerwedstijd tegen de Schuur merum 2. Ik verwacht vooral een gezellige avond in de schuur. Het resultaat is in deze niet zo heel belangrijk.Wellicht ook een wedstrijd om een beetje beter in vorm te komen Deze wedstrijd zal tevens het officiele debuut van The Waiter worden. Dit in verband met afwezigheid van the Lightning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten