dinsdag 9 oktober 2012

Clubkampioenschappen

Op zondag 30 september werden in cafe de schuur de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Het is voor de meeste spelers de 1e wedstrijd voor het "echie" na een lange winterstop. Noemenswaardige feiten aan het begin van het clubkampioenschap zijn:

*de nieuwe verlichting die door the Lightning is aangelegd. Ziet er erg mooi uit.
* Erik "The Waiter" Janssen maakte zijn officieuze debuut voor de schuur. Het officiele debuut lijkt er snel aan te komen
* er was een hoge opkomst bij de clubkampioenschappen.

De hoge opkomst resulteerde in de volgende 2 poules

Poule 1                                  Poule 2

R Rossner                              T Peeters
W Ties                                   M Evers
R Dirks                                  M Mevissen
R Claassen                             M Jennekens
K Giebels                               R Gorissen
T Werson                               E Janssen

In tegenstelling tot de voorafgaande jaren kunnen we stellen dat de poules qua sterkte goed waren ingedeeld. Dit is wel eens anders geweest.

In poule 1 was het Defending champion The Kid die tot de favorieten behoorde. Outsider was verliezend finalist in 2011 R Rossner. Maar de clubkampioenschappen zorgen altijd voor verrassingen. Het was Teaser die de poule won en The Kid verwees naar de tweede plaats. Roy Claassen was hier vooral debet aan. Hij had in een onderling duel The Kid met 3-0 "spanky" gegeven.

In poule 2 maakte The Lightning vooral in de beginfase een sterke indruk. Hij won ogenschijnlijk moeiteloos zijn partijen en werd afgetekend 1e in de poule. Plaats twee werd pas beslist in de allerlaatste partij. Marc Mevisssen wist in het laatste duel met 2-1 te winnen van Michiel Evers. Door dit resultaat plaatste Der Kaiser zich via de achterdeur voor de halve finales.

Ik vermoed voor het eerst in de historie van het clubkampioenschap werden alle 4 de halve finale plekken bezet door spelers van het eerste team. Lightning mocht het opnemen tegen The Kid en Kaiser mocht het opnemen tegen Teaser.

The Lightning won met 3-1 van The Kid en wist zich tijdens zijn 1e clubkampioenschap meteen te plaatsen voor de finale.
Der Kaiser won met dezelfde cijfers van Teaser. Der Kaiser speelde zijn tot dan toe beste wedstrijd en had zoals het zich liet aanzien het beste tot het laatst bewaard.

De Finale tussen der Kaiser en The Lightning was niet heel erg spannend. Bij der Kaiser lukte bijna alles en bij The Lightning helemaal niets. Dit resulteerde snel in een 3-0 voorsprong voor der Kaiser. Hierna kon The Lightning nog 2 legs afsnoepen van Der Kaiser die opeens de dubbels niet meer kon vinden. In de zesde leg stelde Der Kaiser orde op zaken en won de partij met 4-2 en hiermee het kampioenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten