vrijdag 26 april 2013

Schuur maakt het nu wel af !

De schuur speelde afgelopen week de topper tegen koploper Tramhalte 2. Om nog enigszins mee te spelen om het kampioenschap moest er gewonnen worden. De voortekenen waren niet heel goed. Lightning, toch wel de man in vorm, bleek tijdens zijn werk door een geknapte veer aan zijn hand te zijn geraakt. Voor de goede orde lightning werkt niet in de vogelarij. Bij binnenkomst leek de schade mee te vallen en kon hij gewoon meegooien. Het team uit Linne liet toch nog ff op zich wachten maar de wedstrijd begon rond half negen.

Kid speelde de eerste single en speelde tegen een tegenstander die de uitwedstrijd niet meespeelde. De speler had een zeer opmerkelijke stijl. Hij gooide ontzettend hard. Er gaan geruchten dat Huub nog tijdens de wedstrijd de zijgevel heeft laten stutten. De speler gooide nogal wisselvallig maar was scorend soms erg goed. We kunnen stellen dat The Kid iets constanter was qua scores. Daarnaast waren de dubbels een loterij. Ook hier was Kid de bovenliggende partij. Hij won met 3-1.

Hierna moest Teaser spelen tegen de speler die in de uitwedstrijd was bezweken onder de wedstrijd druk. Ook nu leek hij door de elementen van de schuur te zijn bevangen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het kabaal in de schuur inderdaad indrukwekkend was. Een uit de hand gelopen bedrijfsborrel leverde 4 mannen op die kanonnen buis waren en ook nog een partijtje gingen toepen. Er werd veel vuldig op de tafel geslagen. Er gaan geruchten dat Huub tijdens deze wedstrijd de tafel heeft laten stutten. Ik heb navraag gedaan bij Tonnie Peeters maar deze kon het niet bevestigen. Hij had maar de helft meegekregen van deze avond.  Daarnaast had Huub muziek opstaan waar ze in Mekka trots op zouden zijn. Het leek er op dat een plaatselijke jihad-strijder een verzoeknummer had aangevraagd. Het verbaast mij overigens niet dat Huub zo'n nummer dan toch heeft. Terug naar de wedstrijd.
De speler van de Tramhalte stoorde zich enorm aan het grote kabaal in de schuur. Teaser voelde zich als een vis in het water en pakte een 2-0 voorsprong. De speler van de tramhalte kwam nu beter in zijn spel en was aan de kolkende sfeer in de schuur gewend. Teaser kreeg in leg 3 nog wedstrijddarts maar wist deze niet te verzilveren. In leg 5 wist hij dit wel te doen. Mooie en roemruchte overwinning...en zeker niet heel onbelangrijk.

Lightning mocht nu tegen de sterkste speler van de tramhalte speler. Het is de speler die in beginsel ook nog wel eens onze  blog las. Ik kon niet bij lightning bespeuren dat hij een veer op zijn hand had gehad. Ik zou bijna zeggen dat moet ie vaker doen. Scorend was lightning beter en ook op de dubbels stond hij zijn mannetje. Vooral op de dubbels liet de tram het in deze wedstrijd liggen. Lightning stoomde rustig door en won een mooie wedstrijd met 3-0.

Ongelofelijk 3-0 voor tegen de koploper. Kon Kaiser er 4-0 van maken ? In leg 1 leek dit nog niet het geval. Kaiser kreeg een 180 tegen en kon dit in deze leg niet bolwerken. De tegenstander kon natuurlijk dit niveau ook niet vasthouden en Kaiser kwam beter in de wedstrijd. Met een tweetal snelle checkouts pakte Kaiser opeens een voorsprong. De druk op de speler van de Tramhalte werd nu ontzettend groot. Kaiser Profiteerde optimaal en won met 3-1.

4-0 voorsprong...dit deed ons denken aan de wedstrijd tegen Aad Leeuwe. Ver voor staan en dan toch niet weten te winnen. Dit mocht vanavond niet meer gebeuren.

De koppels werden in de gebruikelijke opstelling gespeeld. Het was Lightning die The Kid door de wedstrijd sleepte als was het meestal Kid die de beslissende checkout gooide. Perfecte koppel dus eigenlijk. Perfect genoeg om met 3-2 te winnen en de 5-0 voorsprong te verzilveren.
Magician en Kaiser speelde een matige koppelwedstrijd waarin ze toch nog 1 legje wisten te winnen.
5-1 voorsprong met nog 4 singles te spelen. Dit moest toch lukken ?

Kaiser stelde de teamcaptain voor om hem als eerste op te stellen. Kaiser had geen beste avond en had het vermoeden dat de Tramhalte met de beste speler zou beginnen. De teamcaptain had zo zijn eigen theorie. Deze theorie was niet tactisch maar op vertrouwen gebaseerd. Hij was van mening dat onze spelers van iedereen moest kunnen winnen.

Kaiser had uiteindelijk de opstelling van de tegenstander goed geraden maar de teamcaptain had zijn opstelling ingevuld. Dit resulteerde er in dat The Lightning wederom tegen de sterkste speler van de Tramhalte speelde. Het was smullen geblazen. Beide heren lieten een leuk niveau zien maar de speler van de tram had duidelijk al iets meer biertjes op en raakt nu beter zijn triples maar vooral ook beter zijn dubbels. Uiteindelijk verloor Lightning met 3-2.

Kid speelde hierna tegen de speler waarvan Kaiser nog had gewonnen. Maar deze speler had duidelijk ook enkele alcoholische versnaperingen nodig om constanter te spelen. Het niveau van deze wedstrijd was iets minder dan de vorige maar wel ook weer enorm spannend. Ook hier was en vijfde leg beslissend. Wederom was het de tramhalte die wist te winnen.

Kaiser mocht nu spelen tegen de vrouwelijke speelster van de Tramhalte. De speelster had in de koppel toch laten zien een aardig pijltje te kunnen gooien. Kaiser begon wat onrustig aan de wedstrijd en kwam met 1-0 achter. Toch had hij het vertrouwen dat hij de wedstrijd zou winnen. Hij was over het algemeen de constantere speler. Met een 2-tal 140-ers in de 4e leg trok hij de wedstrijd naar zich toe. Hij won met 3-1. De wedstrijd was binnen en de koploper verslagen.

Teaser werd in de laatste wedstrijd keihard afgedroogd door de harde gooier van de tram. Ook deze speler liet een beter niveau zien in de tweede single. Gelukkig had de schuur in de eerste 5 wedstrijden het verschil al gemaakt. Belangrijker was trouwens dat ze het nu ook afmaakten.

De overwinning werd tot in de late uurtjes gevierd. Hierin speelde klaveren 8 nog een mooie hoofdrol...of niet Teaser ????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten