vrijdag 2 maart 2012

Hoeskamer geen partij voor ontketende Schuur

De hoeskamer staat bekend als een goede ploeg die altijd voor een verrassing kan zorgen. De heren van de hoeskamer lieten op zich wachten. De reden voor het oponthoudt bleek minder mooi te zijn. De schoonbroer van een van de spelers was waarschijnlijk door het ijs gezakt en nog niet gevonden. De betreffende speler, was begrijpelijkerwijs niet meegekomen, en derhalve hadden de mannen voor alternatief vervoer moeten zorgen.

Met enige vertraging werd er dan toch aan de wedstrijd begonnen. Teaser mocht weer de spits afbijten en speelde tegen Paul van der Meulen. Gevaarlijke tegenstander die een aardig pijltje kan gooien. Toch was het niveau van beide spelers niet heel erg goed. Dat Teaser de wedstrijd met 3-0 verliest heeft hij vooral aan zichzelf te wijten. Indien hij een beetje op niveau gooit dan zijn deze partijen gewoon te winnen. Teaser weet dit zelf maar al te goed en is zwaar zoekende naar vertrouwen en vorm.

Met een 1-0 achterstand op het bord was het The Kid die de stand moest gelijk trekken. In de eerste leg moest hij nog een paar keer billen knijpen. Na de winst van de 1e leg was er eigenlijk weinig meer aan de hand. Het verzet van de speler van de Hoeskamer was gebroken. The Kid maakte er snel 3-0 van.

The Lightning liet in de 3e single ook zien geen zin te hebben in al te lange partijtjes. Met goed scorend werk en een tegenstander die zwaar onder zijn eigen niveau staat te gooien zijn de partijen snel beslist. Ook hier werd het 3-0. Dit kon wel eens een snelle avond worden.

Der Kaiser brak met de traditie van de avond en won met 3-1. Hij speelde een gedegen partij tegen de nestor van het team van De Hoeskamer. Der Kaiser liet in deze partij ook zijn eerste 180 van het seizoen noteren en dat zou hem later op de avond vleugels geven.

Door het spelen van 13 legs waren er al 4 partijen beslist. Dit beloofde iets voor de koppels.
The kid en the Lightning zijn feitelijk een zekerheidje. Ze zijn scorend enorm goed en kunnen ook een aardige dubbel raken. Nu moet ik wel bekennen dat het vooral the Lightning was die scorend zijn mannetje stond. The Kid daarentegen bleef in de 60 sfeer hangen. Het zag er goed uit maar toch allemaal net niet. Een goed scorende lightning en een regelmatig scorende Kid was voldoende voor een 3-1 overwinning.

De koppel van The Maigician en der Kaiser was er een waarin der Kaiser exceleerde. Hij liet scorend een enorm hoog niveau zien. Zoals the Lightning zei: Der Kaiser haet paeper in de vot". Er waren maar weining beurten waarin geen triple 20 werd genoteerd. Daarnaast gooide der Kaiser zijn tweede 180-er van de avond en dus ook van het seizoen. The Magician en Der Kaiser wonnen ook met 3-1 en stelden het punt veilig.

Met een 5-1 voorsprong was het aan The Kid om de wedstrijd te beslissen. En als het bij The Kid loopt dan loopt het ook echt. Wat een schitterende pot darts liet The Kid zien. Al de 60 scores uit de koppelwedstrijd waren nu minimaal 80 scores. Daarnaast was ook nog bijna iedere dubbel raak. Een mooie 102 finish illustreerde dit. Schitternde partij Kid !!! Die was om in te lijsten. UIteraard was de uitslag 3-0.

The Lightning en Der Kaiser zorgden hierna met een respectievelijk 3-1 en 3-0 overwinning dat de tussenstand  8-1 werd. Teaser kon helaas in de laatste patij dit goede voorbeeld niet volgen en verloor met 3-0. Een 8-2 overwinning op de hoeskamer had niemand verwacht.

De schuur wist te imponeren maar de mannen van de hoeskamer waren wel heel erg uit vorm. Uit het verleden weten we dat deze mannen toch veel btere kunnen gooien.
Toch nog enige feiten van deze avond.

De schuur had 24 legs voor en maar 10 tegen. Dat komt niet bijster vaak voor. Daarnaast werd er deze avond 4x 180 gegooid. Naast de 2 van der Kaiser wisten ook de mannen van de Hoeskamer 2x 180 te raken. De overwinning werd nog tot in de late uurtjes gevierd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten