woensdag 20 november 2013

Toernooitjes

Vlak voor aanvang van het seizoen stuurde Mark een appje. Hij had samen met collega Maurice Croonenberg gesproken over het opzetten van een toernooitje tussen enkele teams uit Roermond e.o.
Uitgangspunt was een gezellige avond met spelers die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn. Uiteindelijk deden schuit 1, de post 2 en de schuur merum 1 mee aan dit initiatief. In het competitieschema van de rwdc zijn enkele vrije avonden opgenomen. Tijdens deze vrije avonden zijn een drietal toernooitjes ingepland. Het eerste toernooi werd 08-11-2013 bij de post gespeeld.

Uiteindelijk is het natuurlijk altijd maar afwachten hoeveel spelers uiteindelijk zouden komen. De opkomst veel niet heel erg tegen. De schuit kwam met 5 afgevaardigden, de schuur met 4 en het thuisspelende team helaas maar met twee spelers. De teams werden ingedeeld in  2 poules van respectievelijk 6 en 5 spelers. Van iedere speler werden de gewonnen legs en verloren legs bijgehouden. De twee beste spelers (legsaldo) van iedere poule zouden doorgaan naar halve finales.

In de poule van 6 spelers was het lang onduidelijk wie er zich zou kwalificeren voor de halve finales. De spelers waren enorm aan elkaar gewaagd en het leek of iedereen van iedereen kon winnen cq verliezen. Uiteindelijk wist John van de schuit de 1e plek in de poule te bemachtigen. In een onderling duel tussen Der Kaiser en Maurice Croonenberg wist Der Kaiser de tweede plek voor zich op te eisen.

In Poule 2, de poule van 5, waren de kaarten al vrij snel geschud. De Jennekens-clan, Papa Jennekens en The Lightning, wisten zich zonder veel moeite te plaatsen voor de halve finales. The Lightning was veruit de sterkste in deze Poule en Rob was een goede tweede.

De halve finales werden kruislings gespeeld. Lightning dus tegen Kaiser en John tegen Rob.

Kaiser wist met 3-2 te winnen van the Lightning. In een spannende partij was het Kaiser die het  koelbloedigste bleef. Hij bleef rustig ondanks het feit dat hij in leg 4 een schitterende 167 finish van the lightning tegen kreeg.

In de andere halve finale was het wederom John van de schuit die een zeer constante indruk achter liet. Rob speelde te wisselvallig om het John echt moeilijk te maken. Uiteindelijk won John met 3-1 en wist zich als naast Kaiser te plaatsen voor de finale. In een onderling pouleduel had John nog met 3-1 gewonnen van der Kaiser.

De finale was niet echt spannend. John die eigenlijk de gehele avond wel een redelijk niveau had gehaald liet juist in de finale afweten. Kaiser had al vrij snel in de gaten dat de overwinning voor het grijpen lag. Zonder echt heel goed te spelen wist Kaiser uiteindelijk te winnen met 3-0.

180-ers: Lightning 1x
               Kaiser      1x

Indien ik het goed heb begrepen worden de behaalde resultaten meegenomen naar het volgende toernooi. Uiteindelijk zal er na de 3 toernooitjes een eindwinnaar bekend zijn. Het was een leuke avond bij de post. De spelers waren qua niveau toch bijna allemaal gelijkwaardige waardoor bijna alle partijen zeer spannend waren. Het volgende toernooi zal bij de schuur worden gespeeld.



Dank aan Mark en Maurice voor dit leuke initiatief !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten