maandag 16 september 2013

Lang genoeg Gewacht


Lang genoeg gewacht, we mogen binnenkort weer !!

30 augustus heb ik samen Roy Claessen de jaarlijkse ledenvergadering van de RWDC mogen bijwonen. Dit keer mochten we naar Echt afreizen. De vergadering vond namelijk plaats op locatie blomehaof. Geen idee waarom er voor deze locatie werd gekozen. Het voltallige bestuur vond namelijk dat ze in een duiventil waren neergezet en ik moet zeggen qua rumoer kwam het een aardig in de buurt. Voor een gemiddeld RWDC-lid is het toch heel erg moeilijk om gewoon anderhalf uur te luisteren. De locatie van blomehaof brengt je 30 jaar terug in de tijd. Het is een bouwvallige houten keet die bij de eerste najaarsstorm waarschijnlijk zal worden weggevaagd. Natuurlijk was niet alles slecht. De prijs van een consumptie was namelijk 1,25 Euro. Dat is echt Eighties.


Terug naar de vergadering. Buiten het gebruikelijke gebral over onbelangrijke zaken waren er toch enkele opmerkelijke punten



  • De competitie zal uit 12 teams per klasse bestaan. 14 teams, zoals eerder werd voorgesteld, was niet haalbaar.
  • Bij een 5-5 stand zal er aansluitend een teamronde worden gespeeld. De winnaar van deze teamronde zal 2 punten krijgen in plaats van 1 punt.
  • De RWDC gaat proberen om een persoonlijke ranking bij te gaan houden. Het succes van dit initiatief staat of valt bij de discipline van de teams om een extra formulier in te vullen en in te sturen. Gezien de gebrekkige discipline die we tijdens de vergadering hebben mogen constateren lijkt mij dit initiatief op voorhand kansloos.
  • Op 27-09 zal er bij Leudal een openingstoernooi worden gehouden. Opzet zal zijn winnaars/verliezersronde en alle spelers kunnen tegen elkaar komen te spelen. Dus geen indeling vooraf.
  • 1e bekerronde speelt zowel het 1e als het 2e team thuis. Team 1 tegen Bremmers1 en team 2 tegen Bubbels 2.


Daarnaast hebben we vanuit het organisatie van het clubkampioenschap ook weer de uitnodiging mogen ontvangen voor de officieuze start van het seizoen. Het kampioenschap zal plaatsvinden op 22-09-2013. Aanvang zoals gebruikelijk om 13.00 uur. De organisatie is dit jaar in handen van Lightning en The Kid. Ben benieuwd wat de heren hebben bedacht/

Wie mag zich dit jaar de clubkampioen gaan noemen ? Zal Roel, die vorig jaar op slinkse wijze het kampioenschap won, de titel kunnen prolongeren ? Dit heeft nog niemand in de historie van de clubkampioenschappen weten te presteren. Weet Teaser weer te verrassen zoals hij vorig jaar ook al deed. Zinspeelt team 2 op revanche ? Vorig jaar was het eerste team namelijk oppermachtig tijdens het kampioenschap. We moeten wel stellen dat het tweede team dit in een direct duel tijdens het bekertoernooi meteen corrigeerde.


Voor mij zijn de titelkandidaten :


The Kid en vanuit het tweede team Rosner...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten