vrijdag 23 november 2012

Prins zonder fortuin

De schuur heeft ook zijn 4e competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. Tegenstander de Prins 1 had ook nog niet verloren dus we kunnen gerust spreken over een topwedstrijd.
De prins stelde ons deze avond niet teleur en kwamen zoals gebruikelijk erg laat de schuur binnenvallen. Op het eerste oog waren er geen nieuwe spelers te bekennen. Wel "spreekbuis" Boy was niet meer bij het team. We begrepen later dat hij vriendelijk was verzocht een team lager te spelen. Daarnaast was een nieuwe speler (een van de betere) niet aanwezig.

Teaser mocht de spits afbijten. Hij ging vol zelfvertrouwen aan de slag en had de 1e leg voor het grijpen. Hij gooide soepel en de scores waren redelijk tot goed. Alleen het afmaken van deze leg lukte hem niet. De speler van de Prins maakte dankbaar gebruik en kaapte de leg weg. Dit was ook meteen de nekslag voor Teaser. Je merkte dat Teaser geforceerd ging gooien en dat de speler van de Prins steeds beter werd. Teaser kwam niet meer terug in zijn ritme en verloor met 3-0.

Lightning kende in zijn 1e wedstrijd geen enkel probleem met zijn tegenstander. Degelijke scores met snel finish werk maakte het een eenzijdige wedstrijd. The Lightning miste helaas een 148 finish. Dit was wellicht een hoogtepuntje geweest in een degelijke partij.

De wedstrijd van The kid kenmerkte zich vooral door juiste scores op het juiste moment. Indien The kid enigszins in de problemen leek te komen dan wist hij toch weer een mooie score te fabriceren. Is het geluk of juist klasse ? The Kid heeft dit jaar al meer laten zien dat hij onder druk het beste presteert. Dat was enkele jaren geleden toch nog wel anders. Het was niet top maar goed genoeg. The Kid won met 3-1.

Der Kaiser mocht hierna tegen met afstand de oudste speler van de Prins. Hij leek een beetje op Merlin de Tovenaar. Der Kaiser die de laatste wedstrijden toch al niet in blakende vorm verkeerde had bij het ingooien beterschap laten zien. Hij had namelijk al 3x een 180 laten noteren. Omzetten in de wedstrijd is natuurlijk een ander verhaal. Toch kwam Kaiser nooit in de problemen. De Tovenaar had weinig magie en kwam heel laat in zijn ritme. Dit was toch iets te laat want Kaiser had de wedstrijd al met 3-0 gewonnen. Toch zou de speler later op de avond laten zien een echte diesel te zijn en een behoorlijk potje te kunnen gooien.

Met een 3-1 voorsprong op het bord leek er voor de schuur niets aan de hand. The Kid en The lightning mochten het opnemen tegen de beste speler van de Prins en Merlin de Tovenaar. The Kid en the Lightning gooiden redelijk tot goed en hadden al snel een 2-0 te pakken. Hierna kantelde de wedstrijd. De mannen van de prins werden steeds beter en de schuur liep achter de feiten aan. Iedereen wist dat dit wel eens de beslissende partij van de avond kon worden. Met een 2-2 stand op het bord lieten The Lightning en The Kid wederom zien over stalen zenuwen te beschikken. Op de juiste momeneten de juiste scores en outshots. Top werk mannen ! 3-2 was de overwinning.

Over de koppel van The Magician en Der Kaiser kunnen we wederom kort zijn. Het loopt niet bij beide heren. Als der Kaiser een beetje niveau had gehaald was er wellicht iets mogelijk geweest maar ook dit zat er niet in. 0-3 was een terechte uitslag.

Hierna volgde waarschijnlijk de beste maar ook een van de spannendste partijen. The Lightning mocht tegen de beste speler van de Prins. Beide heren lieten leuke darts zien. De speler van de Prins was dodelijk effectief op zijn outshots en dit nekte uiteindelijk the lightning. Dit was tevens de eerste singel verliespartij voor the lightning. Voor dit verlies hoef je je bepaald niet te schamen. Verloren van een goede tegenstander.

Teaser mocht hierna tegen Merlin. Merlin had al in de koppels laten zien de triples aardig te kunnen raken. Hij zette dit voort in de partij tegen Teaser. Hij pakte al snel twee legs. Teaser had nog een opleving met een mooie 82 finish (op aangeven van der Kaiser, goot loester nao dae jong). Single bull, 17, tops. Mooie finish Teaser. Uiteindelijk was het uitstel van executie. 3-1 was het verlies.

Hierna lieten The Kid en Kaiser zien dat er niet mocht worden getwijfeld aan de veerkracht van de schuur en zeker niet aan het feit dat de schuur thuis moeilijk is te verslaan. Zowel The Kid als der Kaiser lieten goede darts zien en wisten beide met 3-0 te winnen.

Met de komende wedstrijden tegen koploper Tramhalte 2 en de nummer 3 van de ranglijst Aad Leeuwe in het vooruitzicht was dit een belangrijke overwinning. Volgende week spelen we wellicht tegen de grootste kampioenskandidaat Tramhalte 2. Ben benieuwd hoe de schuur hier zal presteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten