vrijdag 9 oktober 2015

152 finish, bekroning en onttroning


27 september was het weer zo ver. De clubkampioenschappen van dc de schuur werden weer gehouden in de schuur Merum. Normaliter wordt dit kampioenschap gehouden in de kroeg maar wegens festiviteiten moesten we uitwijken naar de grote zaal. Met enkele tropisch uitziende tussenschotten had Huub de zaal aardig verkleind waardoor het geheel toch nog al te groot aanvoelde. Tevens hadden we de vrijheid om onze eigen muziek op te zetten en hadden we onze eigen barvrouw. Lightning had enkele banen weten te regelen en gezamenlijk werden de banen opgezet. Het toernooi kon beginnen.
Aangezien er maar 7 spelers aan het kampioenschap meededen werd er gekozen om in 1 poule van 7 te spelen. Kortom, je moest tegen iedereen een keer spelen. De loting kon dit keer geen invloed hebben op de uitslag. Makkelijke potjes waren er dit keer niet bij.

In de 1e partij liet Coldfinger meteen zien dat we deze dag op hem moesten rekenen. In een weergaloos tempo wist hij the Iceman van het bord te vegen. De 3 gewonnen legs gingen allen binnen de 21 darts uit. Volgens de berekeningen zou zijn gemiddelde dik in de 70 zijn geweest. Qua gemiddelde was dit ook meteen de beste partij van de dag.

Hoe verging het de andere spelers ?
The Kid, defending champion, had niet zijn beste dag en had moeite zijn partijtjes te winnen.

Lightning, de eeuwige runner-up, stond in de poulefase maar 1 leg af en kwalificeerde zich als nummer een voor de kruisfinales.

Kaiser, speelde vooral tegen zichzelf en had moeite met de dubbels.
Teaser, zeer solide en onverstoorbaar. Met gemak werd hij tweede in de poule

The Waiter, ondanks Sonja Bakker speelde hij een paar leuke partijen. Met bier had hij zeker nog beter gespeeld.
Iceman, Houdini-act in de partij tegen de Kid. In de 5e beslissende leg met Kid op dubbel 16 een 152 finish fabriceren. Het betekende de onttroning van de defending champion en de opmars van de nieuwe kampioen.

Coldfinger, na zijn uitstekende start wist hij niet het niveau vast te houden. Ook hij moest vechten voor ieder punt.
Nadat de kruitdampen van de 1e ronde waren opgetrokken hadden de volgende spelers zich voor de kruisfinales gekwalificeerd.

1 Lightning
2 Teaser

3 Coldfinger

4 Iceman
Kaiser viste naast de boot. Hij kwam 1 leg te kort om zich ten koste van Iceman te kwalificeren. Dat Iceman zich kwalificeerde mag toch wel een wonder worden genoemd. Hij verloor namelijk de 1e drie partijen waardoor eigenlijk niemand meer had verwacht dat hij zich zou kwalficeren.

De kruisfinales waren:

Lightning-Iceman

Teaser-Coldfinger

Bij Iceman was het vertrouwen met de wedstrijd gegroeid en dat was te zien in zijn partij tegen lightning. Scorend was hij de betere partij en op de dubbels liet hij weinig liggen. Lightning daarentegen kon zijn supermatie vanuit de poulefases niet doortrekken in de halve finale. Na de 2-0 in legs was de wedstrijd eigenlijk beslist. Lightning kon zijn niveau niet meer opkrikken en Iceman kwalificeerde zich voor de finale.

De andere halve finale was ook niet heel spannend. De solide spelende Teaser wist in de halve finale geen vuist te maken. Wellicht dat, door de rumoer van spelende en schreeuwende kinderen, zijn focus niet helemaal optimaal was. Coldfinger had hier helemaal geen last van en liet niets liggen op de dubbels. Hij won met 3-0 duidelijk zijn partij.

De finale tussen Coldfinger en Iceman was redelijk goed te noemen. Vooral scorend lieten de heren zien finalewaardig te zijn. Na de 1-1 liep Iceman snel uit naar een 3-1 voorsprong. Aangezien de finale altijd best of 7 wordt gespeeld was de wedstrijd nog niet beslist. In de 5e leg liet Iceman veel kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Coldfinger maakte hier dankbaar gebruik van en won de 5e leg. Iceman was totaal niet onder de indruk en liet in leg 6 zien dat het kampioenschap hem niet meer kon ontgaan.

Iceman begon zijn kampioensrace pas nadat hij de 152 raakte…..1 pijl kan een kampioenschap maken….proficiat Marcel.

Dank aan Lightning voor het regelen van de banen. Speciaal woord van dank aan Pizza Pino, Huub en Esmee.

PS. Afgelopen week hebben we met 5 spelers meegedaan aan het 1e rankingtoernoii van de RWDC. Coldfinger werd hier winnaar van de verliezersronde…puike prestatie.

De 1e competitiewedstrijd spelen we Thuis tegen Berg 1. Oude bekende zullen we weer ontmoeten. Wordt vast een leuke pot.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten