dinsdag 11 februari 2014

De schuur bereikt halve finale

De schuur heeft op vrij eenvoudige wijze de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Tegenstander was Dorp 3 dat in de 4e klasse van de RWDC uitkomt. De ploeg uit Roermond bungelt in deze klasse in de middenmoot. Op voorhand mocht de schuur dan eigenlijk ook niet verliezen.

Het was weer ouderwets warm in de schuur ! Volgens mij stond de kachel weer lekker aan en de airco zeker niet. Daarnaast speelde het tweede team van de schuur ook nog thuis. Nu hebben we laatst al een keer uit tegen de post 2 gespeeld. Tegenstander van de post 1 was toen die avond Breer1. Ik heb in mijn verslag toen melding gemaakt van het groot aantal spelers in dit team en de aanhang die het team tijdens deze wedstrijd volgde. We kunnen u melding maken van de overtreffende trap namelijk Breer 2. Ik heb het aantal spelers en volgers niet geteld maar het waren er zeker 12. Het leek wel of de hele familie bij de wedstrijd aanwezig was. Van jong tot oud. Dit had wel tot gevolg dat de schuur meteen helemaal vol was. Hierdoor werd  het nog  warmer in de schuur. Breer 2 kan overigens de volgende tegenstander van de schuur 1 in de beker worden. De ploeg won met 9-1 van de schuur 2.

Teaser was deze avond niet aanwezig. Hij had een gezellig familieweekendje in Arcen. Dit hield automatisch in dat the magician weer eens 3 volledige wedstrijden kon spelen.

Kid speelde de openingswedstrijd. Hij speelde tegen een speler die een aardig pijltje kon gooien. Dit hadden we eigenlijk niet verwacht. Kid was scorend goed aan het gooien maar dat deed zijn tegenstander ook. Kid was alleen veel beter op de checkouts en dat was beslissend voor de partij. Kid zorgde voor de 1-0. Toch complimenten voor de speler van het Dorp die een goede partij speelde.

Lightning speelde vooral een wedstrijd tegen zichzelf. De vorm die Lightning de 1e seizoenshelft had is langzaam weggeebt. Het gevoel is er gewoon niet meer. Lightning zal voorlopig moeten berusten in het feit dat de vorm minder is. Desondanks wist hij na een ronduit slechte 1e leg het niveau per leg toch iets te verbeteren. Dit was voldoende om te winnen.

In de derde wedstrijd was the magician aan de beurt. Magician is darteritusvrij en dat schept vooral bij hem zelf verwachtingen. Hij had opeens weer last van zenuwen en vroeg dan ook regelmatig om een biertje. Wellicht iets te laat aangezien de wedstrijd niet tot tevredenheid verliep. Buiten het feit dat hij de wedstrijd verloor was hij niet tevreden over zijn eigen spel.

Kaiser had bij het ingooien laten zien aardig te kunnen scoren. Helaas kon hij dit in de wedstrijd niet laten zien. Wat hij wel liet zien was een enorme effectiviteit op zijn checkouts. Het checkoutpercentage was 50%. Hiermee won hij uiteindelijk vrij eenvoudig te partij ondanks dat het scorend ver benedenmaats was.

Ook de koppels werden vrij eenvoudig door de schuur gewonnen. Opmerkelijk in de koppel van the Magician en der Kaiser was het feit dat Magician scorend beter was dan der Kaiser. Kaiser trok de "scorende" lijn van zijn single door en raakte bijna geen triples. Gelukkig trok hij ook het checkoutniveau van zijn singlepartij door.

Met een 5-1 voorsprong op het bord was het Kaiser die de overwinning zeker stelde. Hoogtepunt was de wedstrijd van Kid in de tweede singleronde. Hij speelde weer tegen dezelfde tegenstander en won uiteindelijk met 3-2. Kid pareerde hierin een mogelijke 15 darter door een 118 finish te gooien. De tegenstander was hierna 1 leg groggy maar wist in leg 4 weer goed te spelen. Uiteindelijk was Kid in leg 5 wee scherper op de dubbels. We kunnen wel stellen dat deze speler van het Dorp 3 zeker een hoger niveau aan kan.

Van de wedstrijden van Lightning en Magician kan ik helaas vermelden aangezien ik voortijdig naar huis moest. Wel kan ik melden dat Lightning zijn partij won en Magician zijn single verloor.

Het is nu afwachten wie de volgende tegenstander gaat worden van de schuur. Opmerkelijk is wel dat de mogelijke 3 tegenstanders allemaal in de 4e klasse spelen. We moeten waken voor onderschatting. Het zou leuk zijn als we de finale uiteindelijk zullen bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten